Terug naar overzicht

Dit is waarom een pizza meestal wordt afgebeeld met pepperoni

Is het je weleens opgevallen dat als je een foto van een pizza ziet, je bijna altijd de pizza pepperoni  voorgeschoteld krijgt? Dat lijkt toeval, maar is het niet.

De oorsprong daarvan ligt in Amerika. Bij veel Amerikanen is de pizza pepperoni namelijk favoriet.

Toen de Italianen rond 1900 de pizza in Amerika introduceerden, werd hij meteen ‘verbouwd’ door de Amerikanen. Zij deden er pepperoni (Amerikaanse salami) op, terwijl er op pizza oorspronkelijk helemaal geen pepperoni hoorde. Tegenwoordig is deze pizza-variant populair en wordt-ie door veel mensen als smakelijk gezien.

Zin in pizza? Zo maak je pizza met buffelmozzarella, gekonfijte tomaat en salie

Lekker fotogeniek
Daarnaast is het zo: als je eten fotografeert, moet het er vooral smakelijk uitzien. Anders kopen of proberen mensen het niet. In tegenstelling tot sommige ingrediënten is salami heel fotogeniek. De kleur van de worst springt er goed uit bij de kleur van de pizza, waardoor het een mooie en smakelijke kleurcombinatie is. Bovendien behoudt de worst zijn vorm als hij gebakken wordt. Dus geen gezeur tussen het maken, afbakken en fotograferen door.

Wat is een pizza Bianca en hoe maak je die?

Herkenbare pizzapunt
Kijk eens tussen de emoticons op je telefoon. De pizza die je hier ziet, is ook een pizza pepperoni. De pepperoni is zelfs de reden dat je ‘m herkent als pizzapunt. En doordat je begrijpt dat zoiets een pizza is, op bijvoorbeeld een reclamebord van een restaurant, lokt het je daar naartoe. Daardoor is de salami of pepperoni als topping niet meer weg te denken. En dus ook niet op afbeeldingen van pizza.

LEES OOK:

Bron: Eater. Beel: Carissa Gan