Terug naar overzicht
pizza met buffelmozzarella

Pizza met buffelmozzarella, gekonfijte tomaat & salie

De Vlaamse Valentina Gatti groeide op in de ijshoorntjesfabriek van haar Italiaanse grootouders, in de geur van vanille. Van diezelfde grootouders leerde ze al als jong meisje koken. Het gezegde ‘jong geleerd is oud gedaan’ is haar dan ook op het lijf geschreven. Valentina opende het succesvolle restaurant Eat Love Pizza in Gent en bracht een gelijknamig kookboek uit. Een boek vol pizzarecepten in talrijke varianten. Bij deze met buffelmozzarella, gekonfijte tomaat en salie zou je zowat je vingers opeten.

Dit recept komt uit:

Het recept voor Pizza met buffelmozzarella vind je hieronder.

PROBEER OOK:

Details

  • Servings: 6

Ingredients

  • 425 g tarwebloem
  • 75 g bloem van gebrande tarwe (grano arso)
  • 10 g verse gist
  • 260 g lauw water
  • 7,5 g zout
  • 70 g olijfolie
  • 24 gele kerstomaatjes
  • 4 takjes citroentijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 takjes salie
  • 120 g mozzarella di bufala
  • zout

Preparation

  • 1Maak eerst de pizzabodem. Doe beide bloemsoorten in een diepe kom of in de kom van de keukenmachine (gebruik een deeghaak). Roer de gist los in het lauwe water. Voeg het gistmengsel toe aan de bloem en begin te kneden. Voeg het zout toe als het gistmengsel opgenomen is door de bloem. Giet er de olijfolie bij. Kneed verder tot een bolletje elastisch deeg. Haal het deeg uit de kom, maak er een bolletje van en laat het 30 minuten rijzen in een kom, onder een vochtige doek. Verdeel het deeg in bollen van ongeveer 160 g. Laat ze opnieuw 15 minuten rijzen onder een doek op kamertemperatuur. Rol het deeg dun uit met een deegroller.
  • 2Verwarm de oven voor op 110 ºC. Was de kerstomaatjes en leg ze in een diepe ovenschaal. Voeg er de citroentijm, de rozemarijn en de gepelde knoflook aan toe. Besprenkel de kerstomaatjes rijkelijk met olijfolie en breng ze op smaak met zout. Konfijt de tomaatjes vervolgens 1 uur in de oven, tot hun velletje lichtjes barst. Bewaar ze op kamertemperatuur. Snijd ze in tweeën of in vieren.
  • 3Pluk de verse salieblaadjes, was ze zorgvuldig in een kom koud water en droog ze in de slacentrifuge. Snijd de mozzarella in dunne plakken.
  • 4Verwarm de oven voor op 250 ºC (of de maximumtemperatuur). Trek het deeg met je handen open tot het ongeveer 1 cm dik is. Rol het deeg dun uit met een deegroller. Gebruik hiervoor voldoende bloem, zodat het deeg niet aan het werkvlak of de deegroller blijft kleven.
  • 5Beleg de pizzabodem met de mozzarella. Bak de pizza in ongeveer 7 minuten mooi krokant en goudbruin. Beleg de pizza met de kerstomaten. Zet de pizza nog 1 minuut in de oven. Werk de pizza af met de salie.