Terug naar overzicht

Wie Venetië bezoekt moet voortaan een toegangskaartje kopen

Wie Venetië wil bezoeken zal voortaan de portemonnee moeten trekken. Vanaf komende zomer betaal je 3 tot 8 euro om de stad in te mogen.

Vanaf 1 juli 2020 moet je een toegangskaartje kopen als je Venetië wilt bezoeken. Bij normale drukte kost de toegang 3 euro per dag, op drukke dagen, zoals feestdagen, 6 of 8 euro. Vanaf 2021 gaat de prijs met nog een paar euro omhoog.

Drukte verdelen
Na maanden onderhandelen heeft het gemeentebestuur tot deze maatregel besloten. Venetië hoopt dat dagjesmensen op rustige dagen de waterstad bezoeken en dat de drukte in de stad zo beter wordt verdeeld. De komende maanden onderzoekt de gemeente hoe de kaartverkoop moet worden georganiseerd en wie van betaling zal worden vrijgesteld.

Cruiseschepen
Passagiers van cruiseschepen gaan standaard 5 euro betalen om in Venetië van boord te mogen. De gedachte is dat die groep toeristen er niet voor kan kiezen op een andere dag te komen.

Toeristenbelasting
Toeristen die overnachten in Venetië, hoeven niet geen toegang te betalen. Zij betalen via hun hotel of appartement al toeristenbelasting.

‘Goedkoop toerisme kan niet duurzaam zijn
Redacteur Inger sprak auteur Ilja Leonard Pfeijffer over Grand Hotel Europa: een roman over de schaduwzijde van toerisme. ‘Italië vervult een voortrekkersrol op het gebied van toerisme. Je kunt hier al veel langer en in extremere mate zien wat er misgaat,’ aldus Pfeijffer. Lees het interview in ons Slow Living-magazine. Koop ‘m in de winkel of in de webshop.

LEES OOK:

Bron: RTL, AD