Terug naar overzicht
Vliegtickets Florence

Zo profiteer je het meest van je bezoek aan Florence

Vrijwel elke Italiaanse stad is de moeite van het bezoeken waard, maar Florence heeft op veel Nederlandse vakantiegangers toch wel een magische aantrekkingskracht. Niet in de laatste plaats doordat deze stad één en al cultuur ademt. Het is de plek waar kunstenaars als Leonardo da Vinci en Michelangelo Buonarroti hun ateliers hadden en waar dichters als Dante Alighieri en Giovanni Boccaccio hun meesterwerken schreven. Ga je zelf naar de bakermat van de renaissance om je een aantal dagen te laten onderdompelen in mediterrane sferen, neem dan onderstaande tips ter harte om het meest optimaal te profiteren van je vakantietripje.

Gemakkelijk te bereiken

Italië vormt voor veel Nederlanders een ideale vakantiebestemming. Hieraan ligt een combinatie van factoren ten grondslag. Op de eerste plaats de gunstige ligging, met veelal aangename temperaturen en toch niet al te ver van Nederland af. Met de auto ben je naar de hoofdstad van Toscane echter toch wel zo’n vijftien uur onderweg, vandaar dat juist bij de vliegtickets Florence een populaire keuze is. Met een directe vlucht heb je namelijk slechts twee uurtjes nodig om vanuit Nederland voet op Italiaanse bodem te kunnen zetten.

Weg van de massa

Op de meeste websites vind je voldoende informatie over de toeristische trekpleisters van Florence. Maar de keerzijde van dergelijke hotspots is dat je bepaald niet de enige bezoeker bent. Wil je juist wat meer weg van de massa, dan is de gouden tip om met name de zuidoever van de rivier Arno te gaan verkennen. Deze rivier loopt dwars door de stad en met name in het noordelijk deel van Florence vind je het massatoerisme. Ga je wat zuidelijker kijken, dan kom je sneller op de plekken waar de lokale bewoners graag vertoeven. Je vindt hier dan ook de echte authentieke Italiaanse restaurantjes en je kunt er eindeloos door de vele pittoreske straatjes slenteren.

Boboli-tuinen

Een echte verborgen parel kun je het niet noemen, omdat de Boboti-tuinen alom bekend zijn, maar desondanks is het er altijd relatief rustig gebleven. Je kunt hier dus nog in alle rust genieten van de fraaie beplanting, de fonteinen en de vijvers. Vanaf het hoogste punt heb je bovendien een schitterend uitzicht op de hele stad en het daarachter gelegen gebied. Wil je echt helemaal weg van alle drukte? Overweeg dan een bezoek aan Fiesole, een klein stadje iets ten noorden van Florence.

Dit artikel is een samenwerking met KLM

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Van aperitivo’s op straat tot goedgevulde borden pasta: in de historische straten van Florence houd je het met gemak een dag uit.

Ga mee op reis naar het onbekendere Monferrato in Culinair Piemonte. Laat je meevoeren langs restaurants van sterren niveau en wijnproeverijen.

Gelato! De beste ijssalons in Rome, Florence en Lucca