Casa San Ruffino: luxe boutique hotel in De Marken
Details
Ingredients
- 11/2 eetl. zwarte peperkorrels gekookt in water gedurende 50 minuten. Gooi het water weg.
- 1/2 theel. fijngesneden gedroogde chilipeper zonder zaadjes (of gedroogde chilivlokken)
- 2 eetl. venkelzaad
- 300 g varkensvlees Italiaans worstvlees (grofgemalen hals)
- 350 g kalfsvlees, grof gemalen
- 1/4 theel. geraspte nootmuskaat
- olijfolie
- 250 ml witte wijn
- 1 wortel, fijngesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 1 selderijstengel, fijngesneden
- 1/2 venkelknol, fijngesneden
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- schil van een halve sinaasappel
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes verse tijm en rozemarijn, vastgebonden
- 500 ml kippenbouillon (voeg extra toe indien nodig)
- 3 eetl. mascarpone
- 4 eetl. peterselie, fijngehakt
- Parmezaanse kaas
- Fijngemalen zout en peper
Preparation
- 1Verwarm de oven voor op 175 °C
- 2Rooster de chilipeper en het venkelzaad 2 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en vermaal het mengsel tot een fijn poeder in een vijzel. Voeg het poeder toe aan het vlees en breng op smaak met zout, peper en de gegrilde nootmuskaat. Meng het geheel met je handen.
- 3Verhit een pan die groot genoeg is voor het vlees en voeg de olijfolie en het vlees toe. Zorg ervoor dat de laag ongeveer 2,5 cm dik is. Mogelijk moet je dit in meerdere etappes doen, want je wil het vlees niet koken. Bak het vlees goudbruin (neem de tijd, want hierdoor krijg je veel smaak). Blus af met een scheut witte wijn en bak nog eens 5 minuten.
- 4Haal het vlees uit de pan en zet het even aan de kant. Voeg de olijfolie, groenten, knoflook, sinaasappelschil, verse kruiden en de gekookte peperkorrels toe aan de gebruikte pan. Verhit de groenten op laag vuur zodat ze zacht worden, maar niet bruin kleuren - ongeveer 20 minuten. Voeg het vlees toe aan de pan en meng het geheel met de saus.
- 5Voeg de rest van de wijn toe en laat het 5 minuten koken, schraap al het lekkers van de bodem van de pan. Voeg het kippenbouillon toe en kook gedurende 2 - 4 minuten. Doe alles in één ovenschaal en dek af met vetvrij papier en zet de schaal gedurende 1 tot 1,5 uur in de oven.
- 6Kijk elke 20 minuten even, en roer het mengsel door. Voeg meer kippenbouillon toe als het uitdroogt. Als de ragù gaar is, proef dan of die kruidig genoeg is en voeg de mascarpone toe. Roer de mascarpone om een romige structuur te krijgen. Voeg de peterselie toe. En je ragù is klaar.
- Author: Redactie
- Posted: april 18, 2019