Terug naar overzicht

Casa San Ruffino: luxe boutique hotel in De Marken

Als je van een kleinschalig hotel houdt, met mooie vergezichten over de heuvels en van waanzinnig lekker eten, dan weten wij nog wel een adres. Dit boutique hotel in De Marken van een bekend Zweeds horeca-echtpaar is een aanrader.

Peter en Carina Nordin zijn bekende restaurateurs en chef-koks uit Stockholm. Ze waren de eigenaar van een van de grootste restaurantketens met veertien filialen in Zweden. Het stel heeft kookboeken geschreven, was te zien in tv-programma’s en heeft diverse prijzen gekregen voor hun werk. In 2016 besloten ze om na 35 jaar alles te verkopen. Ze wilden een nieuw leven beginnen op het Italiaanse platteland. Dat werd Relais San Ruffino in De Marken. Een plek die het succesvolle paar beschouwt als een paradijs.

Ze verbouwen er zelf groenten, kruiden en, niet in de laatste plaats, olijven. Met deze producten maken ze heerlijke olijfolie, jam, bbq-saus en tomatensaus. En die serveren ze weer tijdens diners in de tuin.

Ingericht met handgemaakte meubels
In de zomer van 2018 werd Casa San Ruffino door de regio uitgeroepen tot het meest luxe hotel van het jaar. Alle kamers zijn gerenoveerd en ingericht met handgemaakte meubels en kunst. Op de begane grond is een grote keuken neergezet, waar je kookles volgt of aanschuift voor een uitstekend diner.

Van alle comfort voorzien
‘Ik zie onze gasten als reizigers, niet als de klassieke toerist,’ alsdus Peter Nordin. ‘Gasten weten steeds beter wat ze willen en wij proberen aan hun wensen tegemoet te komen. Kunst, cultuur, gastronomie en opera-bezoek voegen zich daarbij. Om voor het nodige comfort te zorgen, hebben alle kamers een eigen terras en prachtig uitzicht. Het 15-meter lange zwembad met ligbedden en parasols is een heerlijke plek om te ontspannen. We bieden ontbijt, lichte lunchgerechten en een paar avonden in de week ook een diner. Onze zelfgemaakte producten zijn te koop.’

Meer informatie en reserveren kan op casasanruffino.com

Ragù ruffino
Wij mogen het heerlijke recept van de ragù ruffino delen.

 

Details

Ingredients

  • 11/2 eetl. zwarte peperkorrels gekookt in water gedurende 50 minuten. Gooi het water weg.
  • 1/2 theel. fijngesneden gedroogde chilipeper zonder zaadjes (of gedroogde chilivlokken)
  • 2 eetl. venkelzaad
  • 300 g varkensvlees Italiaans worstvlees (grofgemalen hals)
  • 350 g kalfsvlees, grof gemalen
  • 1/4 theel. geraspte nootmuskaat
  • olijfolie
  • 250 ml witte wijn
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 selderijstengel, fijngesneden
  • 1/2 venkelknol, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • schil van een halve sinaasappel
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes verse tijm en rozemarijn, vastgebonden
  • 500 ml kippenbouillon (voeg extra toe indien nodig)
  • 3 eetl. mascarpone
  • 4 eetl. peterselie, fijngehakt
  • Parmezaanse kaas
  • Fijngemalen zout en peper

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor op 175 °C
  • 2Rooster de chilipeper en het venkelzaad 2 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en vermaal het mengsel tot een fijn poeder in een vijzel. Voeg het poeder toe aan het vlees en breng op smaak met zout, peper en de gegrilde nootmuskaat. Meng het geheel met je handen.
  • 3Verhit een pan die groot genoeg is voor het vlees en voeg de olijfolie en het vlees toe. Zorg ervoor dat de laag ongeveer 2,5 cm dik is. Mogelijk moet je dit in meerdere etappes doen, want je wil het vlees niet koken. Bak het vlees goudbruin (neem de tijd, want hierdoor krijg je veel smaak). Blus af met een scheut witte wijn en bak nog eens 5 minuten.
  • 4Haal het vlees uit de pan en zet het even aan de kant. Voeg de olijfolie, groenten, knoflook, sinaasappelschil, verse kruiden en de gekookte peperkorrels toe aan de gebruikte pan. Verhit de groenten op laag vuur zodat ze zacht worden, maar niet bruin kleuren - ongeveer 20 minuten. Voeg het vlees toe aan de pan en meng het geheel met de saus.
  • 5Voeg de rest van de wijn toe en laat het 5 minuten koken, schraap al het lekkers van de bodem van de pan. Voeg het kippenbouillon toe en kook gedurende 2 - 4 minuten. Doe alles in één ovenschaal en dek af met vetvrij papier en zet de schaal gedurende 1 tot 1,5 uur in de oven.
  • 6Kijk elke 20 minuten even, en roer het mengsel door. Voeg meer kippenbouillon toe als het uitdroogt. Als de ragù gaar is, proef dan of die kruidig genoeg is en voeg de mascarpone toe. Roer de mascarpone om een romige structuur te krijgen. Voeg de peterselie toe. En je ragù is klaar.