Tentoonstelling over Domitianus nu in het Rijksmuseum van Oudheden
Terug naar overzicht
domitianus tentoonstelling

Tentoonstelling over Domitianus nu in het Rijksmuseum van Oudheden

In het Rijksmuseum van Oudheden is er nu een bijzondere tentoonstelling over Domitianus, de gecancelde Romeinse keizer, te zien.
Keizer Domitianus: in de lange rij Romeinse keizers wordt hij vaak vergeten. En dat is opvallend, want zijn regering (81-96 na Chr.) was een ‘Gouden Tijd’ van vrede en rijkdom, en in Rome liet hij de prachtigste monumenten bouwen, die u ook tegenwoordig nog steeds in het stadsbeeld terugziet.

'Vergeten' keizer

Met een grootste tentoonstelling over keizerlijke weelde, macht, moord en intrige in het antieke Rome zet het Rijksmuseum van Oudheden de ‘vergeten’ keizer Domitianus in de schijnwerpers. . Te zien zijn 275 archeologische topstukken uit internationale musea zoals het Louvre, British Museum, het Getty en de grote archeologische musea van Rome. Spectaculaire animaties, films en vergezichten over Domitianus’ Rome maakt u , in een zoektocht naar wie hij werkelijk was als politicus, geliefde en zelfverklaarde ‘god op aarde’.
tentoonstelling-rvo_Mike-Bink New

Een van de slechtste keizers van Rome

Domitianus was populair bij het volk en de soldaten, maar zijn relatie met de elite van het oude Rome en de Senaat was ronduit slecht. En dat kwam hem duur te staan – uiteindelijk werd hij vermoord… Niets goeds kon nog over hem gezegd worden. Sterker nog, hij ging de geschiedenis in als een paranoïde tiran en een van de slechtste keizers van Rome. Zó slecht dat ook de herinnering aan hem moest worden uitgewist. Deze tentoonstelling in Leiden neemt je mee in de grote vraag Waarom? De tentoonstelling God op aarde, keizer Domitianus is te zien t/m 22 mei 2022 in het Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, Leiden. Bekijk voor tickets en info rmo.nl BEKIJK OOK: Foto’s: Mike Bink