Terug naar overzicht

Garibaldi cocktail: zo maak je dit frisse aperitief

Een Garibaldi is meer dan een aangename mix van versgeperst sinaasappelsap en Campari. Dit frisse aperitief dankt zijn naam aan een grote held van het hedendaagse Italië.

Een goede Garibaldi dankt zijn robijnrode tint aan een flinke scheut Campari en het sap van bloedsinaasappels. Versgeperst sap van bloedsinaasappels heeft een friszure smaak die zo kenmerkend is voor dit Italiaanse drankje.

Typisch Siciliaanse vrucht
De eerste slok prikkelt de smaakpapillen tot de bloemige ondertonen van de Campari het zuur neutraliseren. Sanguinello (bloedsinaasappel) is een typisch Siciliaanse vrucht. In meer dan de helft van de sinaasappelboomgaarden op dit eiland worden deze speciale citrusvruchten gekweekt. Veel boomgaarden staan vlak bij de helling van de Etna, de grootste werkende vulkaan van Europa. Vulkanische grond als voedingsbodem voor het voornaamste ingrediënt in deze drank: dat past perfect bij de vurige Garibaldi, de held van het verenigde Italië. Hij wordt beschouwd als een van de Italiaanse ‘vaders des vaderlands’.

LEES OOK:

Bestel nu de lekkerste Italiaanse wijnen met een aantrekkelijke korting!

Details

  • Servings: 1

Ingredients

  • 3-4 (bloed)sinaasappels
  • 3-4 ijsblokjes
  • 60 Campari
  • 1 schijfje sinaasappel, ter garnering

Preparation

  • 1Halveer de sinaasappels en houd een dun schijfje apart ter garnering van de cocktail. Pers de sinaasappels uit.
  • 2Doe de ijsblokjes in een hoog glas en schenk de Campari en circa 150 ml sinaasappelsap over het ijs.
  • 3Garneer de rand van het glas met een schijfje sinaasappel