Terug naar overzicht
La notte italiana

La notte italiana is een Italiaanse avond in Da Lidia

Wat een energie! Wat een sfeer! Of je wilde of niet, je werd simpelweg meegezogen in de ambiance van la Notte Italiana, een Italiaans evenement in restaurant Da Lidia in Maasmechelen afgelopen weekend. Alles en iedereen ademde Italië. Het was net alsof je een mini-break had van het alledaagse leven. Oesters, kreeft, antipasti in overvloed, pasta voor een compleet dorp en de lekkerste vlees- en visgerechten waar je ook maar keek. Prosecco, wijnen en likeuren voor iedereen en de live artiesten maakten het helemaal af. Je voelde je niet alsof je op vakantie was, je wás daadwerkelijk op vakantie. Het werd een avond en een nacht zoals je die alleen maar in films ziet.

Dress to impress, dance till dawn, wine to dine en food to share. Dat zijn de ingrediënten van La Notte. Alles even aanlokkelijk. Intussen kom je de ene na de andere bekende tegen, geef je een knuffel hier, een bacio daar en prijzen we ons gelukkig dat we er weer zijn. Alles en iedereen kijkt uit naar de Italiaanse avond en de sfeer is dan ook uitbundig. Het is Elvira, de eigenaresse van Da Lidia, en haar team ook dit jaar weer gelukt om het feest te laten slagen en dat is op zich al een prestatie. Ga maar na, al meer dan veertig jaar is La Notte een daverend succes. En dan ben je, wat mij betreft, een hele grote.

Toch had deze editie ook voor mij een grote verrassing. Ineens stond ik oog in oog met Serena Guida van het wijnhuis Leone de Castris. Even terug in de tijd. Zo’n vier jaar geleden was ik in Puglia en maakte ik voor het eerst kennis met het wijnhuis en dan met name met de Five Roses, hun prijswinnende rosé. Die klik is altijd gebleven en dan sta je ineens weer met Serena te babbelen. Herinneringen vlogen over en weer en al snel werden de eerste afspraken gemaakt om het wijnhuis weer eens te bezoeken. Na het verplichte rijtje (prosecco, bianco, rosato en rosso) gingen we richting dansvloer. We waren niet de enigen met dat idee maar het was er daarom extra gezellig. De ene na de andere hit werd vakkundig aan elkaar gemixt en het werd nog een lange nacht. Even aan het eind nog een doppio en dan weer naar huis.

The day after. De berichten stromen intussen binnen van amici die ik tegenkwam en van mensen die ik eerst niet kende maar waar ik aan het eind van La Notte een broederschap mee sloot. La Notte is namelijk een feest waar mensen samenkomen die van de goede dingen des levens houden. Het is immers niet zomaar een nacht, het is La Notte Italiana. En het mooie van dit alles is dat volgend jaar, begin oktober, er weer een nieuwe La Notte bij restaurant Da Lidia is. En zeg niet dat ik je niet op tijd heb geïnformeerd…

Ciao,
Mark