Terug naar overzicht
Lorenzo Quinn kunstwerk Iseomeer

Dit kunstwerk van Lorenzo Quinn in 2022 te zien in het Iseomeer

De kunstwerken van Lorenzo Quinn waren eerder te bewonderen in Florence en Venetië. In 2022 dient het Lago d’Iseo als decor voor het volgende project van de Italiaanse kunstenaar.

Volgend jaar is het Lago d’Iseo de locatie waar beeldhouwer Lorenzo Quinn zijn volgende kunstwerk plaatst. Your World heet het. Je ziet twee grote handen uit het water komen die de aardbol vasthouden.

Lot in handen van de mens

De grote handen die uit het water verrijzen, symboliseren de kracht van de mensheid om moeder aarde te redden of te vernietigen. ‘We hebben sterke handen nodig die de wereld ondersteunen en het milieu beschermen. We hebben elke hand nodig die zorgt voor duurzaamheid. Het lot van onze wereld ligt in handen van ieder mens’, is de boodschap de kunstenaar.

De installatie is grotendeels gemaakt van gerecycled plastic. Om symbolisch te beginnen met recyclen, moet elke bezoeker van de installatie een plastic fles inleveren als toegangsprijs. In ruil daarvoor krijgt de bezoeker een zaadje om te planten.

Quinns kunstwerken in Florence en Venetië

Quinns kunstwerken schitterden al eerder in Italiaanse steden. In 2020 creëerde hij twee grote, liggende handen onder een olijfboom in de Boboli-tuinen in Florence.

Ook Venetië herbergde twee van zijn installaties. In 2017 ondersteunden twee handen van negen meter hoog een oud Venetiaans paleis aan het Canal Grande, met als titel Support. Ter gelegenheid van de Kunstbiënnale van Venetië in 2019 maakte Quinn Building Bridge: een 20 meter lange brug bestaande uit zes paar handen bij de ingang van het Arsenaal. Het was een vredesboodschap om over de hele wereld bruggen te bouwen in plaats van muren en barrières.

BEKIJK OOK:

Beeld: Lorenzo Quinn