De beste chef ter wereld (met Italiaanse roots) komt naar Nederland
Terug naar overzicht

De beste chef ter wereld (met Italiaanse roots) komt naar Nederland

Mauro Colagreco werd in 2019 uitgeroepen tot de beste chef ter wereld. Nu komt hij naar Rotterdam en kun je zijn gerechten proeven. Al moet je daarvoor wel diep in de buidel tasten.

Mauro Colagreco werd door The World’s 50 Best Restaurants uitgeroepen tot de beste chef ter wereld 2019. Hij is geboren in Argentinië en heeft Italiaanse roots. Hij is dan ook opgegroeid met veel liefde voor lekker eten. Normaal gesproken zwaait hij de scepter in de keuken van zijn driesterren restaurant Mirazur in het Zuid-Franse Menton.

Extra bijzonder dus dat hij op 13, 14 en 15 oktober 2021 in de Rotterdamse toprestaurants van zijn Nederlandse collega François Geurds komt koken.

Twaalf experiences

Het wordt hard werken voor de heren, want in drie dagen bereiden ze zowel voor de lunch als voor het diner een zogenaamd Four Hands Menu, meldt het AD. Mauro Colagreco en de Rotterdamse meesterkok nemen ieder drie amuses dan wel mignardises (one-bite desserts) en drie signature dishes voor hun rekening, en serveren daarmee twaalf experiences. Wat ze precies gaan serveren, houden de heren nog geheim.

 

 

 
 

 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Mauro Colagreco (@maurocolagreco)

Als je aanschuift voor zo’n exclusieve lunch of diner moet je wel een fiks bedrag neertellen. Je betaalt namelijk een couvertprijs van 695 euro. Hierbij zit dan wel een ‘dik wijnarrangement’ inbegrepen.

Ondanks dit enorme bedrag is het aantal plaatsen nagenoeg uitverkocht. Je kunt nog een gokje wagen via wbc@buitenlandschezaken.nl.

BEKIJK OOK:

Bron: AD