Terug naar overzicht

Open het culturele seizoen met Italiaanse passie bij De Nationale Opera

Begin het culturele seizoen met Italiaanse passie bij De Nationale Opera. Van 5 t/m 28 september 2019 presenteert De Nationale Opera het beroemde tweeluik Pagliacci en Cavalleria rusticana uit de Italiaanse operageschiedenis.

Liefde, ontrouw, verraad, jaloezie en moord vormen dé ingrediënten in deze gepassioneerde Italiaanse opera’s. Met een sterrencast van wereldklasse.

Toeschouwers zijn deel van het spektakel
In beide stukken drijft licht ontvlambaar zuidelijk temperament de verhoudingen op de spits, waarbij ontzettend veel emoties komen kijken. De grens tussen theater en publiek wordt doorbroken, wat de uitvoering van deze opera’s uniek maakt. De toeschouwers worden letterlijk deel van het spektakel, waarin het toneel en de zaal elkaar weerspiegelen.

Italiaanse passie
Pagliacci (wereldpremière 21 mei 1892 in Milaan) ontleent zijn spanning vooral aan de confrontatie van het dagelijks leven met de kunstwereld van het theater, terwijl in Cavalleria rusticana (wereldpremière 17 mei 1980 in Rome) ongetemde Italiaanse passie in scherp contrast met diep geloof staat.

Lorenzo Viotti
De opera’s zullen worden begeleid door dirigent Lorenzo Viotti, een 29-jarige dirigent met een Zwitserse en Franse nationaliteit. Dirigent Lorenzo Viotti maakt met Pagliacci / Cavalleria rusticana vervroegd zijn debuut bij De Nationale Opera. In 2017 werd hij uitgeroepen tot de ‘beste nieuwkomer’ tijdens de International Opera Awards en hebben inmiddels vele indrukwekkende internationale orkesten onder zijn leiding gestaan.

Dirigent Lorenzo Viotti

Over de regisseur
Regisseur Robert Carsen vermijdt met deze opera’s clichés en speelt een virtuoos spel met theater-in-het-theater. Eerdere producties van De Nationale Opera als ‘Dialogues des Carmélites’ met Carsen tevens als regisseur worden als een werkelijk godswonder omschreven: ‘heel sterk en zeldzaam intelligent.’ (Het Parool, 2015)

opera Pagliacci en Cavalleria rusticana

Speeldata
De voorstellingen van Pagliacci en Cavalleria rusticana zijn te zien op 5, 8*, 11, 15*, 18, 21, 24 en 28 september 2019 in het Amsterdamse theater Nationale Opera & Ballet. Tijd: 20.00/*14.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via operaballet.nl

Win kaartjes!
Wij mogen 3x 2 kaarten weggeven voor de voorstelling van woensdag 11 september om 20.00 uur. UPDATE: deze actie is gesloten. De winnaar heeft een bericht ontvangen.

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!