Dit pastarecept van de Italiaanse chef Meni Valle is een heerlijk hoofdgerecht: heel simpel, lekker uit de oven met ricotta en erwten.

Van romige pasta’s tot gestoofd vlees en vegetarische klassiekers: hier vind je authentieke hoofdgerechten uit alle regio’s van Italië om zelf te maken.

Dit pastarecept van de Italiaanse chef Meni Valle is een heerlijk hoofdgerecht: heel simpel, lekker uit de oven met ricotta en erwten.

Zo maak je een gezonde winterse erbazzone met snijbiet en spinazie uit het kookboek van de zussen Jansen & Jansen.

Proef dit gerecht van Jasmijn Beerthuis: orzo alla marinara, smaakvol met ansjovis en een perfecte balans tussen rijke romigheid en umami.

Probeer dit recept van Jasmijn Beerthuis: pappardelle met saffraanboter en ingelegde eidooier, smaakvol uit het kookboek EXTRA.

Zomerse Pugliese saus met langzaam geroosterde kerstomaatjes, perfect bij orecchiette en romige burrata.

Pasta con le sarde - makkelijk en snel pastagerecht met sardines uit het kookboek Mangiamo van Sarah Puozzo.

Bucatini met bloemkool en broodkruim: in een handomdraai een zonnige en smaakvolle pasta op tafel. Afkomstig uit het kookboek De Keuken van Sicilië.

Deze spaghetti met ansjovis en krokant kruim zet je in een handomdraai op tafel. Afkomstig uit het kookboek De Keuken van Sicilië.

Ontdek de culinaire underdog brandnetel met dit recept voor brandnetelrisotto. Simpel te bereiden, met een smaak die doet denken aan spinazie en rucola.

Kook met lokale ingrediënten en geniet van gerechten zoals deze pasta met wilde asperges van Letitia Clark.

Spaghetti met krokante knoflookkruimels, ansjovis en wilde venkel. Een smaakvol Italiaans gerecht met in olijfolie gebakken knoflook en broodkruim.

Jamie Oliver heeft een diepe liefde voor de Italiaanse keuken. Hier delen we zijn recept voor perfect pastadeeg.

Jamie Oliver heeft een diepe liefde voor de Italiaanse keuken. Hier delen we zijn recept voor gevulde ravioli, een absolute must-try!

Probeer deze venkelgratin met een krokant laagje, bereid in een romige saus die de verfijnde smaak van venkel perfect naar voren brengt.

Dit is een van de meest iconische gerechten van Sardinië. Malloreddus (ribbelvormige pasta) met een saus van Italiaans saucijzenvlees.

Dit recept voor kip met sinaasappel neemt je mee naar de glinsterende, turquoise wateren en relaxte levensstijl van het eiland Sardinië.

Probeer deze heerlijke rigatoni met gehaktballetjes, geïnspireerd door de klassieke Italiaanse keuken.

Hier is het klassieke recept voor Penne all’arrabbiata. Deze Romeinse pasta met pittige tomatensaus en chilipeper zit boordevol smaak.

Ontdek hoe je reginette met langoustines maakt uit De Zilveren Lepel Pasta. Deze elegante pasta met delicate langoustines is fantastisch!

Maak zelf ravioli met een vulling van cantharellen en tijm. Dit authentieke Italiaanse recept uit De Zilveren Lepel Pasta is eenvoudig en verfijnd.

Drie Ottolenghi-recepten uit zijn nieuwste boek 'Comfort' die je zeker wilt proberen: geurige citroenrijst, makkelijke traybake en romige limabonen.