Jamie Oliver heeft een diepe liefde voor de Italiaanse keuken. Hier delen we zijn recept voor gevulde ravioli, een absolute must-try!

Van romige pasta’s tot gestoofd vlees en vegetarische klassiekers: hier vind je authentieke hoofdgerechten uit alle regio’s van Italië om zelf te maken.
Jamie Oliver heeft een diepe liefde voor de Italiaanse keuken. Hier delen we zijn recept voor gevulde ravioli, een absolute must-try!
Probeer deze venkelgratin met een krokant laagje, bereid in een romige saus die de verfijnde smaak van venkel perfect naar voren brengt.
Dit is een van de meest iconische gerechten van Sardinië. Malloreddus (ribbelvormige pasta) met een saus van Italiaans saucijzenvlees.
Dit recept voor kip met sinaasappel neemt je mee naar de glinsterende, turquoise wateren en relaxte levensstijl van het eiland Sardinië.
Probeer deze heerlijke rigatoni met gehaktballetjes, geïnspireerd door de klassieke Italiaanse keuken.
Hier is het klassieke recept voor Penne all’arrabbiata. Deze Romeinse pasta met pittige tomatensaus en chilipeper zit boordevol smaak.
Ontdek hoe je reginette met langoustines maakt uit De Zilveren Lepel Pasta. Deze elegante pasta met delicate langoustines is fantastisch!
Maak zelf ravioli met een vulling van cantharellen en tijm. Dit authentieke Italiaanse recept uit De Zilveren Lepel Pasta is eenvoudig en verfijnd.
Drie Ottolenghi-recepten uit zijn nieuwste boek 'Comfort' die je zeker wilt proberen: geurige citroenrijst, makkelijke traybake en romige limabonen.
Een handvol ingrediënten, waaronder gefrituurde aubergine. Je geeft de pasta veel smaak met basilicum.
Maak kennis met het Mediterrane dieet en proef deze zeeduivelspiesen met basilicumpesto van Nora French, auteur van Pioppi, hét kookboek.
Een geweldige smaakmaker is de gerookte chipotle, net even ander dan de klassieke parmigiana met tomatensaus.
Bomvol basilicum en bereid met gebakken courgettes: spaghetti alla nerano. Van de Amerikaanse acteur Stanley Tucci met Italiaanse roots.
Dat vegetarisch koken niet ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst dit lekkere recept voor pappardelle met ragù van sjalotten.
Een pasta waar je meteen aan ziet dat hij met liefde gemaakt is. Pasta met sardientjes van chef Peppe Giacomazza.
Het is een geweldig gerecht om zelf te bereiden en met zijn prachtige rode kleur zorgt het direct voor een opvallend moment aan tafel.
Parmigiana di zucca recept van chef Gennaro Contaldo. Heerlijk met een knapperig laagje van Parmezaanse kaas.
Jamie Oliver deelt in zijn kookboek ‘Jamie kookt Italië’ klassieke Italiaanse recepten. Wij delen het recept voor zwijnenragù.
De Italiaanse honger naar truffels – tartufi – is groot. Met name in de noordelijke en centrale regio's. Daar serveren ze bijvoorbeeld dit lekkere gerecht.
Chef Vanja van der Leeden laat in haar kookboek Italopop een nieuwe kant van de Italiaanse keuken zien, we delen haar recept voor pasta met uienragout.