Kersen en ricotta zijn een klassieke combinatie, net als kersen en amandelen, en beide met een goede reden.

Proef de lekkerste Italiaanse recepten: van pasta en risotto tot dolci en aperitivo-hapjes. Authentiek, seizoensgebonden en makkelijk zelf te maken.
Kersen en ricotta zijn een klassieke combinatie, net als kersen en amandelen, en beide met een goede reden.
Ricotta al caffè is een ongelooflijk eenvoudig dessert, geïnspireerd op een klein receptje in Elizabeth Davids kookboek uit 1954.
Maud, Nina en Leonardo, van Toscanini in Amsterdam, leren je alles over het maken van Italiaanse gerechten.
Jamie Oliver heeft een grote liefde voor de Italiaanse keuken. Zijn recept voor Italiaanse ham, eieren en frites.
Recept voor burrata met zeekraal, lamsoor en zalmeitjes, heerlijk in combinatie met knapperige groenten.
Klassiek recept voor een heerlijke torta di mele, een klassieker die ‘la nonna’ zo tijdens een weekendlunch zou kunnen serveren.
De Italiaanse pizza die we meestal eten heeft tomatensaus als basis. Dat is een pizza rossa. Wel eens van een pizza bianca gehoord?
Wat is er fijner dan aan tafel blijven voor iets zoets toe? Een dessert maakt van elke maaltijd een feestje.
De godfather van de Italiaanse keuken Antonio Carluccio is niet meer, maar van zijn gerechten genieten we nog altijd.
Deze versie heeft veel smaak dankzij de knoflook en kruiden en heeft een fluweelzachte textuur dankzij de room.
Emiko Davies schrijft over eten en reizen in Italië. Dit keer deelt ze het recept voor pasta met mosselen en bonen.
In het kookboek Med, proef je de voorliefde voor de Italiaanse keuken. Wij delen het recept voor tagliolini.
Focaccia is het beroemde Italiaanse platbrood uit Ligurië. In dit recept delen we de klassieke versie met zeezout en rozemarijn.