7 tips voor Toscane in het najaar
Terug naar overzicht
Toscane Florence

7 tips voor Toscane in het najaar

Waarom Toscane in het najaar

Even weg in het najaar. De een vertrekt met het vliegtuig naar de zon en de ander bindt de skilatten onder. Maar wat als je juist naar een van ’s werelds meest populaire vakantiebestemmingen zou gaan in het laagseizoen.  Ondanks de lage temperaturen is Toscane een heerlijke winterbestemming. Cultuurliefhebbers, foodies én avontuurlijke types kunnen er allemaal hun hart ophalen. Wij zetten 7 redenen op een rij.

1. Minder toeristen, kortere wachtrijen

Een van de grootste voordelen om in het laagseizoen naar Toscane te gaan, is dat het minder druk is. De lagere temperaturen zorgen ervoor dat er minder toeristen komen. Dat betekent dat de bekende musea, kerken, piazza’s en restaurants veel toegankelijker zijn.

2. Betaalbaar

Als je in het laagseizoen naar Toscane gaat, betaal je vaak minder voor een vlucht en een hotelkamer.

3. Wijnproeven

Een van de bekendste Toscaanse exportproducten is wijn. Als je in de wintermaanden komt, is de kans veel groter dat je de wijnproducenten en medewerkers zelf ziet in plaats van grote groepen bezoekers. Ze hebben meer tijd voor je en daardoor heb je waarschijnlijk een leukere wijnproeverij-ervaring.

4. Wintersport

Bij Toscane denk je waarschijnlijk niet aan skiën, maar ook in deze regio zijn er een paar populaire skigebieden. Van Careggine to Zum Zeri, Passo Due Santi tot Abetone in de Appenijnen.

5. Thermen

Toscane is dé regio in Italië voor de betere spa en wellness-ervaring, want er zijn thermen in overvloed. Naast luxe thermen zijn er baden waar je je op elk moment van de dag gratis kunt onderdompelen in het warme water. Heerlijke manier om te ontsnappen aan de lage temperaturen en te ontspannen. Check deze vijf gratis warmwaterbronnen in Toscane.

6. Vier carnaval op z’n Italiaans

Februari is carnavalmaand. In veel plaatsen zijn er versierde straten en wordt er feest gevierd. Twee populaire evenementen zijn het carnaval van Viareggio en van Foiano della Chiana.

7. Rustig shoppen

Als je mooie Italiaanse mode wilt shoppen, dan is dit een prima periode. In januari begint namelijk de winteruitverkoop. Bekijk onze reisaanbieding LEES OOK:

Lees meer