Via Genua: Ilja Pfeijffer neemt je mee naar de Via di Pré in Via Genua
Terug naar overzicht
Via Genua

TV-tip: Ilja Pfeijffer neemt je mee naar de Via di Pré in Via Genua

Gisteravond is de eerste aflevering van Via Genua op de buis gekomen: een driedelige serie van schrijver Ilja Pfeijffer, waarin hij je meeneemt naar de Via di Pré in zijn woonplaats Genua. Hij spreekt met de kleurrijke bewoners en laat zien hoe Italië op politiek, sociaal en economisch vlak verandert met alle nieuwkomers.

Waar gaat de documentaire over?

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer kent de havenstad Genua als zijn broekzak. Hij is de perfecte gids door de stegen van de stad, nu een halteplaats voor een bonte stoet gelukszoekers die, al dan niet legaal, een nieuw leven proberen op te bouwen in het beloofde land Europa. In het labyrintische middeleeuwse centrum van de Italiaanse havenstad Genua ligt de achthonderd meter lange straat Via di Prè. Een ooit typisch Genovese straat die de afgelopen jaren veranderd is door migratie. Pfeijffer spreekt met de inwoners van de straat en laat zien hoe Italië op politiek, sociaal en economisch vlak verandert met al die nieuwkomers van wie de wortels elders liggen.

Via Genua

Heb je de eerste aflevering van Via Genua gemist? Dan kun je die nog terugkijken op de website van de VPRO. De twee volgende afleveringen zijn op zondagavond 29 januari en zondagavond 5 februari om 20:15u te zien op NPO2.