Workshop Italiaanse pasta maken - De Smaak van Italië
Terug naar overzicht
Workshop pasta maken en wijn proeven

Workshop Italiaanse pasta maken

Italiaanse pasta workshop, nu met aantrekkelijke korting!

Heb je altijd al eens willen leren hoe je de ultieme pasta maakt? Wij bieden je nu de kans! Onder begeleiding van een professionele Italiaanse chef leer je hoe je de perfecte handgemaakte pasta van restaurantkwaliteit op tafel zet.

Speciaal voor ons twintigjarig jubileum bieden wij deze cursus aan in samenwerking met the WINE&FOOD academy. Uiteraard ontbreekt een aantrekkelijke jubileumkorting niet. Je krijgt maar liefst 20% korting en betaald slechts €80 pp in plaats van €100!

Deze workshop pasta maken is dé perfecte cursus voor Italië liefhebbers. Je leert van een professionele Italiaanse chef hoe je zelf een handgemaakte pasta van restaurantkwaliteit kunt maken. Uiteraard geniet je aan het einde van de workshop van je zelfgemaakte pasta met bijpassende Italiaanse wijn.

Programma

We volgen het volgende cursusprogramma:
  • Welkom met glas wijn: onder het genot van een glas wijn geven we uitleg over de Italiaanse keuken en pasta maken in het bijzonder.
  • Pasta maken: je gaat zelf aan de slag met het maken van originele Italiaanse pasta, zoals ravioli of pappardelle. Je leert van een professionele Italiaanse chef hoe je thuis een handgemaakte pasta van restaurantkwaliteit kunt maken.
  • Samen gezellig genieten: aan het einde van de workshop wordt er gezellig samen gegeten onder het genot van bijpassende Italiaanse wijnen.

Tijdsduur

Deze workshop duurt in totaal 4 uur, van 10:00 tot 14:00 en gaat door bij meer dan 10 aanmeldingen per locatie. Aan het einde van de workshop wordt er gezellig samen gegeten.
Pasta maken kookworkshop
Pasta maken chef

Locatie

Deze workshop vindt op zondagen plaats in Amsterdam 9 juli 2023 en Utrecht / 16 juli 2023.

Kosten en lesmateriaal

De kosten voor deze workshop zijn normaal 100 euro, maar nu exclusief voor Smaak lezers slechts 80 euro per persoon. Naast een gezellige middag pasta maken, krijg je toegang tot de online leeromgeving van The Wine & Food Academy. Hier vind je instructievideo’s over het maken van Italiaanse pasta en extra (pasta)recepten, zodat je thuis lekker verder aan de slag kunt. Lezers en volgers van De Smaak van Italië ontvangen 20% jubileumkorting! En betalen € 80 per persoon.

Aanmelden

Meld je hier aan voor de workshop Italiaanse pasta maken: thewineandfoodacademy.com Gebruik in het bestelproces kortingscode SMAAK20 en je ontvangt direct een korting van 20%; je betaald slechts €80,- in plaats van €100,- Alvast veel plezier en we zien uit naar de foto’s!


Workshop Italiaanse wijn

Ben je fan van Italiaanse wijnen en wil hier meer over leren? Dan is deze workshop perfect voor jou. Er worden 8 verschillende Italiaanse wijnen geproefd en onder begeleiding van een échte vinoloog word je op een speelse manier meegenomen op culinaire reis door Italië.

Programma

We volgen het volgende cursusprogramma:
  • Uitleg over wijnland Italië: onder het genot van een glas heerlijke wijn leggen we je uit wat Italië zo’n fantastisch wijnland maakt.
  • Samen gezellig proeven: tijdens de workshop worden 8 verschillende wijnen geproefd uit de belangrijkste regio’s van Italië, zoals Toscane en Piëmont. Daarnaast eten we bij elke wijn een bijpassend hapje en leggen we je uit waarom deze combinatie zo goed uitpakt.
  • Leer nieuwe regio’s kennen: naast de bekende regio’s, zul je ook verrast worden met een aantal bijzondere wijnen die in Italië al wereld beroemd zijn, zoals een Taurasi en Franciacorta.

Kosten en lesmateriaal

De kosten voor deze workshop zijn normaal 50 euro en nu exclusief voor Smaak lezers slechts 40 euro per persoon. In twee uur tijd proef je 8 verschillende soorten Italiaanse wijn. Daarnaast krijg je toegang tot de online leeromgeving van The Wine & Food Academy meer informatie over Italiaanse wijnen, leuke video’s en een interactieve quiz.

Locatie en planning

Deze workshop vindt op zondagen plaats in Amsterdam 29 juli 2023 en Utrecht / 16 juli 2023.
De workshop vindt plaats van 15:00 tot 17:00 en gaat door bij meer dan 10 aanmeldingen per locatie.

Aanmelden

Meld je hier aan voor de workshop Italiaanse wijn: thewineandfoodacademy.com Gebruik in het bestelproces kortingscode SMAAK20 en je ontvangt direct een korting van 20%; je betaald slechts €40,- in plaats van 50,- Alvast veel plezier en we zien uit naar de foto’s!

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Voor het 20-jarig jubileum van De Smaak van Italië selecteerde wijnschrijver Esmee Langereis haar favoriete Italiaanse wijnen van Colaris.

De favoriete recepten uit ons jubileumbijlage komen uit deze kookboeken. Bestel hier je favoriete kookboek.

Je hoeft echt niet helemaal naar Italië om de lekkerste cantuccini te eten, hier is het recept.