Terug naar overzicht
Florence

Waarom Florence in top 10 ‘Best in Travel 2022’ van Lonely Planet staat

Elk jaar stelt reisplatform Lonely Planet de Best in Travel-lijst samen. Voor het komende jaar maakt de redactie een top 10 met de meest bezienswaardige landen, regio’s en steden. Florence staat in het lijstje voor 2022.

Ieder jaar zijn wij weer benieuwd naar de bestemmingen die Lonely Planet benoemt als de plekken die je in het komende jaar moet zien. Voor 2022 prijkt één Italiaanse stad tussen de Top 10 Cities 2022. Dat is Florence.

Over Florence

Niet voor niets Unesco werelderfgoed

Volgens de Lonely Planet verdient de Toscaanse hoofdstad een plaats in de top 10 omdat ‘weinig steden zo compact van formaat zijn of zo volgepakt zijn met bijzondere kunst- en architectuurmeesterwerken. Het weefsel van deze kleine stad aan de oevers van de rivier de Arno is nauwelijks veranderd sinds de Renaissance. De smalle geplaveide straatjes zijn een filmisch feest van elegante 15e- en 16e-eeuwse palazzi, middeleeuwse kaarsverlichte kapellen, met fresco’s versierde kerken, marmeren basilieken en kunstmusea van wereldklasse vol schilderijen en sculpturen van onder meer Botticcelli en Michelangelo. Het is niet verwonderlijk dat het hele stadscentrum verklaard is tot Unesco werelderfgoed.’

florence

Florence staat hoog op must-see lijstjes

Florence staat hoog op ’s werelds must-see-lijstjes – en niet alleen vanwege de ongeëvenaarde schatkist vol kunst. Ook wat betreft mode en lekker eten en drinken zit je in deze stad goed. ‘Kwaliteitsproducten die lokaal, seizoensgebonden en duurzaam worden geproduceerd, zijn de heilige drie-eenheid en de Florentijnen zijn enorm trots op hun culinaire traditie. Hun stad, omgeven door wijnrijke heuvels, is een gastronomisch paradijs waar buitengewoon goed eten en drinken verplicht is. Jonge Toscaanse chef-koks geven een eigentijdse twist aan traditionele gerechten,’ aldus Lonely Planet.

Florence

Op nummer 1

De top drie van meest bezienswaardige steden bestaat uit Auckland (Nieuw-Zeeland), Taipei (Taiwan) en Freiburg (Duitsland). Florence staat op nummer 9. In de landen top 10 voeren de Cookeilanden (Australië) de lijst aan. De meest bezienswaardige regio is Westfjorden in IJsland.

Bron: Lonely Planet

Reizen naar Florence met de trein én elektrische auto