Netflix-tip: Live to 100 Secrets of the Blue Zones
Terug naar overzicht
Live to 100 Secrets of the Blue Zones Netflix

Netflix-tip: Live to 100 Secrets of the Blue Zones

Er is een nieuwe miniserie over de Blue zones te zien op Netflix. Avonturier en schrijver Dan Buettner maakte een reis naar de blauwe zones om de gewoontes van de mensen daar te observeren. Kijk nu bij Netflix naar de inspirerende reportages waarom de levensverwachting op verschillende plekken – waaronder ook Sardinië – ongekend hoog is.

Wat zijn de Blue zones?

De Blue zones – benoemd door Dan Buettner – zijn dé vijf plekken op aarde waar mensen op wonderbaarlijke wijze erg oud worden. Het lijkt heel mysterieus, maar na onderzoek is gebleken dat het heel goed te verklaren is dat de bevolking in blauwe zones zo oud wordt.

Sardinië heeft veertien bergdorpjes die samen een van ’s werelds vijf Blue Zones vormen. De andere vier kan je vinden in Japan, Californië, Griekenland en Costa Rica. Sardinië onderscheidt zich door niet alleen een langer leven te hebben, maar ook een gezonder en vitaler leven. Wat het geheim van de Sardijnen is? De blauwe zones zijn allemaal gebieden die min of meer zijn afgesloten van de buitenwereld, zo ook de dorpjes op Sardinië. Hierdoor zullen de bewoners zich sneller vast houden aan oude tradities en gewoonten. Dat is heel goed, want hierdoor is er veel persoonlijk contact met familie en vrienden, dagelijks genoeg beweging en gezond eten uit eigen groentetuin.

Blue Zone van Sardinië

Wil je meer weten over de Blue Zone van Sardinië en ook vol energie leven en gezond honderd worden? De miniserie Live to 100: Secrets of the Blue Zones is nu te zien bij Netflix of kijk hieronder vast de trailer.
Afbeelding: Netflix

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Reis mee naar Sardinië

Lees ook:

Het boeken van je museumticket was nog nooit zo makkelijk! Het Italiaanse Ministerie van Cultuur lanceert een nieuwe Italiaanse museum-app.

Fotograaf Liselotte van Leest verkent dit keer de zuidoostkust van Sardinië, met hulp van de bewoners van deze levende ansichtkaart.

Sinds 'Pioppi' blijft er nieuws komen over Italiaanse dorpjes waar mensen heel gezond uitzonderlijk oud worden. Nu buitelt iedereen over Acciaroli.