Nieuwe flitspaal in Acquetico draait overuren: 58.000 boetes in 2 weken
Terug naar overzicht

Nieuwe flitspaal in Acquetico draait overuren: 58.000 boetes in 2 weken

De burgemeester van het Italiaanse dorpje Acquetico in Ligurië weet niet wat hij ziet. Na een stroom aan klachten van inwoners over te snel rijdende auto’s in het dorp kan hij niet anders dan een flitspaal neerzetten. De resultaten zijn niet mals.

In amper twee weken tijd noteert het apparaat namelijk maar liefst 58.568 snelheidsovertredingen.

Krankzinnig
Burgemeester Alessandro Alessandri kan het niet geloven. ‘Het is echt krankzinnig. Helemaal als je bedenkt dat we veel inwoners hebben die zich lopend door het dorp bewegen en ook vaak de straat oversteken’, zegt hij tegen het Italiaanse persbureau Ansa.

130 km p/u
Om de paar minuten komt er wel een auto langs die te hard rijdt. De grootste uitschieter is een auto die met 130 kilometer per uur voorbij raast. De maximumsnelheid in het dorp is 50 kilometer per uur.

Permanente plaatsing
De flitspaal in het dorp was een tijdelijke oplossing. Door het hoge aantal bekeuringen wordt de paal hoogstwaarschijnlijk permanent geplaatst. ‘We hopen dat dit op termijn effect heeft. Je wilt geen geld verdienen met de boetes, maar het is nodig om de veiligheid van mensen te kunnen garanderen’, aldus de burgemeester.

LEES OOK:

Bron: RTL Nieuws