Terug naar overzicht

Agnello al forno: zo maak je lamsvlees uit de oven

Lamsvlees is onmisbaar in de Italiaanse streekkeukens. Het wordt in Puglia vaak in de oven bereid.

Onze columnist en wijnjournalist Esmee Langereis weet precies welke wijn je bij dit gerecht kunt schenken.

Dit recept komt uit het kookboek: De Italiaanse klassiekers

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 1 ½ kilo lamsvlees
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 takjes rozemarijn
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 glas droge witte wijn
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 teentjes knoflook, geplet
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 eetlepels olijfolie, extra vergine
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor op 220° C.
  • 2Snijd het lamsvlees in flinke dobbelstenen.
  • 3Meng in een kom de witte wijn, wijnazijn, knoflook, rozemarijn, olijfolie, zout en peper.
  • 4Leg het vlees in deze marinade en zet het vlees minimaal 2 uur in de koelkast.
  • 5Haal het vlees uit de marinade en doe het in een ovenschaal, samen met de uien en de rozemarijn
  • 6Breng op smaak met peper en zout en voeg 2 soeplepels van de marinade toe.
  • 7Zet de schaal 1 ½ uur in de hete oven. Schep af en toe om. Serveer gloeiend heet.