Terug naar overzicht

Pizza ’n roll: een hip en smaakvol Italiaans borrelhapje

In de Big Mamma-restaurants in Londen, Parijs, Lille en Lyon bereiden jonge chefs Italiaanse gerechten waar de liefde vanaf spat. Ze koken volgens de receptuur van la mamma en gieten deze traditie in een hip jasje. Dan krijg je pizza ’n roll en torenhoge citroenmeringuetaarten.

Deze heerlijke en royale opgerolde pizza kan in veel kleine pizza’s worden opgedeeld en is daarom ideaal als borrelhapje wanneer er vrienden op bezoek zijn.

Dit recept komt uit: Big Mamma’s Cucina Popolare.

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de leukste vakantietips en laatste nieuwtjes uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

PROBEER OOK:

Details

  • Servings: 8

Ingredients

  • 1 kg pizzadeeg verdeeld in 4 porties
  • 150 ml olijfolie
  • zout en peper
  • 600 g fontina of een andere halfharde kaas van koemelk zoals Emmenthaler of gruyère, in blokjes
  • 1 bosje koriander, gehakt
  • 1 bosje dille, gehakt
  • 1 bosje rozemarijn, alleen de naaldjes, gehakt
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 125 g boter, gesmolten
  • 4 eidooiers, losgeklopt

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor tot 180 °C. Rol een portie pizzadeeg uit op een met bloem bestoven werkblad in een rechthoek ter grootte van een bakplaat en 2 cm dik. Bestrijk met een bakkwast de bovenkant van het deeg met olijfolie. Bestrooi het deeg met zout en peper. Herhaal voorgaande stappen met de andere drie porties deeg.
  • 2Verdeel de fontina evenredig over iedere deegplak. Strooi hier de koriander, dille, rozemarijn en 80 gram geraspte Parmezaan over. Rol iedere rechthoek op vanaf de lange zij de tot een lange rol. Snijd met een groot mes de rol in plakken van ongeveer 5 cm dik.
  • 3Vet een rond bakblik met een doorsnede van 30 cm in met een beetje gesmolten boter. Zet de deegrolletjes in het bakblik met de snij kant naar boven, dicht tegen elkaar aan. Bestrijk met een bakkwast de bovenkant van de deegrolletjes met gesmolten boter en met de losgeklopte eidooiers.
  • 4Strooi de overgebleven Parmezaan erover. Laat de deegrolletjes 1 uur rusten op kamertemperatuur. Bak de opgerolde pizza 30 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 160 °C en bak de opgerolde pizza nog 20 minuten.