Geniet van risotto met asperges, romige burrata en knapperige amandelen, een heerlijk zomers gerecht.

Van romige pasta’s tot gestoofd vlees en vegetarische klassiekers: hier vind je authentieke hoofdgerechten uit alle regio’s van Italië om zelf te maken.
Geniet van risotto met asperges, romige burrata en knapperige amandelen, een heerlijk zomers gerecht.
Deze tagliatelle alla bolognese wordt overal ter wereld heel verkeerd geserveerd. Namelijk met spaghetti. Dat is een regelrechte belediging.
Gnocchi van bonen en citroen is gnocchi met een twist: gezond en lekker, met verse doperwten, knoflook en artisjok.
Deze risotto is een mooi voorbeeld van hoe je met eenvoudige ingrediënten een rijk en gelaagd gerecht kunt maken.
Een verrassend simpel gerecht dat je direct naar de Italiaanse kust brengt: zonnig, licht en vol karakter.
Bladerdeeg, zoete ui en tomaten in alle kleuren van de regenboog, dit is zo’n gerecht dat je meteen op je favorietenlijst zet.
Frisse pasta met bietjes en ricotta uit Jamie Oliver’s Simply Jamie. Snel, simpel en boordevol smaak – perfect voor elke dag.
Als je te lui bent geweest om boodschappen te doen, is deze tagliolini met tonijn een snel en makkelijk gerecht om op zondagavond te maken!
Gepocheerd ei met knoflook, paddenstoelen en geroosterde aardappelen uit de oven – uit Jamie Oliver’s Simply Jamie.
De zoete, rokerige paprika uit de pot met amandelen en peterselie maakt deze pasta tot een lichte maaltijd die je keer op keer wilt maken.
Superscherp en fris, spaghetti met parmezaan, pijnboompitten en basilicum voor een romige, chique twist.
Snelle eenpanslasagne van Donna Hay met romige mascarpone, mozzarella en Parmezaanse kaas uit Too Easy!
Dit pastarecept van de Italiaanse chef Meni Valle is een heerlijk hoofdgerecht: heel simpel, lekker uit de oven met ricotta en erwten.
Zo maak je een gezonde winterse erbazzone met snijbiet en spinazie uit het kookboek van de zussen Jansen & Jansen.
Proef dit gerecht van Jasmijn Beerthuis: orzo alla marinara, smaakvol met ansjovis en een perfecte balans tussen rijke romigheid en umami.
Probeer dit recept van Jasmijn Beerthuis: pappardelle met saffraanboter en ingelegde eidooier, smaakvol uit het kookboek EXTRA.
Zomerse Pugliese saus met langzaam geroosterde kerstomaatjes, perfect bij orecchiette en romige burrata.
Pasta con le sarde - makkelijk en snel pastagerecht met sardines uit het kookboek Mangiamo van Sarah Puozzo.
Bucatini met bloemkool en broodkruim: in een handomdraai een zonnige en smaakvolle pasta op tafel. Afkomstig uit het kookboek De Keuken van Sicilië.