Dit is Italiaans comfort food met een twist: rijk, zacht, fris én verrassend makkelijk te maken.

Van romige pasta’s tot gestoofd vlees en vegetarische klassiekers: hier vind je authentieke hoofdgerechten uit alle regio’s van Italië om zelf te maken.
Bladerdeeg, zoete ui en tomaten in alle kleuren van de regenboog, dit is zo’n gerecht dat je meteen op je favorietenlijst zet.
Frisse pasta met bietjes en ricotta uit Jamie Oliver’s Simply Jamie. Snel, simpel en boordevol smaak – perfect voor elke dag.
Als je te lui bent geweest om boodschappen te doen, is deze tagliolini met tonijn een snel en makkelijk gerecht om op zondagavond te maken!
Gepocheerd ei met knoflook, paddenstoelen en geroosterde aardappelen uit de oven – uit Jamie Oliver’s Simply Jamie.
De zoete, rokerige paprika uit de pot met amandelen en peterselie maakt deze pasta tot een lichte maaltijd die je keer op keer wilt maken.
Superscherp en fris, spaghetti met parmezaan, pijnboompitten en basilicum voor een romige, chique twist.
Snelle eenpanslasagne van Donna Hay met romige mascarpone, mozzarella en Parmezaanse kaas uit Too Easy!
Dit pastarecept van de Italiaanse chef Meni Valle is een heerlijk hoofdgerecht: heel simpel, lekker uit de oven met ricotta en erwten.
Zo maak je een gezonde winterse erbazzone met snijbiet en spinazie uit het kookboek van de zussen Jansen & Jansen.
Proef dit gerecht van Jasmijn Beerthuis: orzo alla marinara, smaakvol met ansjovis en een perfecte balans tussen rijke romigheid en umami.
Probeer dit recept van Jasmijn Beerthuis: pappardelle met saffraanboter en ingelegde eidooier, smaakvol uit het kookboek EXTRA.
Zomerse Pugliese saus met langzaam geroosterde kerstomaatjes, perfect bij orecchiette en romige burrata.
Pasta con le sarde - makkelijk en snel pastagerecht met sardines uit het kookboek Mangiamo van Sarah Puozzo.
Bucatini met bloemkool en broodkruim: in een handomdraai een zonnige en smaakvolle pasta op tafel. Afkomstig uit het kookboek De Keuken van Sicilië.
Deze spaghetti met ansjovis en krokant kruim zet je in een handomdraai op tafel. Afkomstig uit het kookboek De Keuken van Sicilië.
Ontdek de culinaire underdog brandnetel met dit recept voor brandnetelrisotto. Simpel te bereiden, met een smaak die doet denken aan spinazie en rucola.
Kook met lokale ingrediënten en geniet van gerechten zoals deze pasta met wilde asperges van Letitia Clark.
Spaghetti met krokante knoflookkruimels, ansjovis en wilde venkel. Een smaakvol Italiaans gerecht met in olijfolie gebakken knoflook en broodkruim.