Driesterrenchef Massimo Bottura opent restaurant voor daklozen
Terug naar overzicht

Driesterrenchef Massimo Bottura opent restaurant voor daklozen

De Italiaanse driesterrenchef Massimo Bottura heeft vorige week in Parijs het restaurant Refettorio geopend. De zaak is speciaal bedoeld voor de ‘meest kwetsbare mensen’ in onze maatschappij.

Van maandag tot vrijdagavond zullen 5 bedienden in de crypte van de kerk van La Madeleine gratis een honderdtal maaltijden aanbieden aan daklozen en migranten. De plek is op een inspirerende manier ingericht door hedendaagse kunstenaars.

Moment van waardigheid
Bottura wil deze mensen ‘een moment van waardigheid en respect’ aanbieden en zal in de keuken regelmatig worden bijgestaan door andere gerenommeerde sterrenchefs, waaronder Alain Ducasse, Yannick Alléno en Hélène Darroze.

Reservering
Geïnteresseerden kunnen zich via een daklozen- of migrantenvereniging laten inschrijven, waarbij hun plek op voorhand wordt gereserveerd en ze niet zoals in gaarkeukens moeten aanschuiven.

Minder verspilling
Alle maaltijden worden klaargemaakt op basis van onverkochte producten. Op die manier willen de sterrenchefs op een duurzame manier koken en minder eten verspillen.

Food for Soul
Bottura – eigenaar van het wereldberoemde restaurant ‘Osteria Francescana’ in Modena – heeft al meer restaurants voor deze doelgroep geopend. Zijn stichting ‘Food for Soul’ opende al eerder locaties in Milaan, Rio en Londen volgden. Nu is dus Parijs aan de beurt.


LEES OOK: Gucci opent een betaalbaar restaurant in hartje Florence

Bron: NL Express. Beeld: FB Food for Soul