Terug naar overzicht
Kookworkshop kerst Nicoletta Tavella

Leer gevulde cannelloni en Toscaanse kerstkoekjes maken met Nicoletta

Wil je Italiaanse kerstklassiekers leren maken? Dan hebben wij twee superleuke online kookworkshops met de Italiaanse chef Nicoletta Tavella voor je in petto!

Deze workshop is geweest en niet meer te boeken

Nicoletta Tavella is eigenaar van kookstudio La Cucina del Sole in Amsterdam. Op zondag 19 december gaat Nicoletta twee typisch Italiaanse kerstgerechten maken en vertelt haar tips & tricks. Het gaat om klassieke kerstkoekjes uit Toscane en heerlijke gevulde cannelloni. Hieronder vertellen we uitgebreid wat je gaat leren in de online workshops.

Online les via Zoom

Je volgt de kookworkshop via Zoom. Alle instructies hiervoor en boodschappen- en benodigdhedenlijst ontvang je ruim voor de workshop zodat je op zondag 19 december klaar bent om live met Nicoletta te koken.

Korting bij 2 workshops

Boek je twee online workshops, dan krijg je 5 euro korting. Gebruik hiervoor de kortingscode: 2DISCOUNT.

Workshop 1: ricciarelli, klassieke kerstkoekjes uit Toscane

Leer klassieke Toscaanse kerstkoekjes maken, de ricciarelli uit Siena: heerlijke koekjes van amandelmeel en eiwit, super makkelijk te bereiden. Ze kunnen dagenlang worden bewaard, zo maak er lekker veel van!

Terwijl de koekjes in de oven zijn, gaan we de resterende eidooiers gebruiken om een heerlijk romige zabaione te bereiden: een dessert om op te lepelen gemaakt met ei, witte wijn en suiker waarin je de ricciarelli kunt dopen. Overigens worden de eierdooiers tijdens het proces gepasteuriseerd en zijn dus veilig.

Tijdens deze live online Zoom kookworkshop bak je heerlijke ricciarelli di Siena en maak je een zachte en lichtzoete zabaione. Met de tips and tricks van onze Italiaanse kok.

Zondag 19 december 2021
Tijd: 14.00-15.15 uur.
Prijs: € 20,00

 

Workshop 2: gevulde cannelloni met ricotta en spinazie

Leer het klassieke kerstgerecht cannelloni gevuld met ricotta en spinazie in tomatensaus. Een heerlijke primo piatto dat iedereen blij gaat maken en dat makkelijk te bereiden is dankzij onze live, step-by-step instructies.

Tijdens deze live online kookworkshop ga je lekkere cannelloni uit de oven met een klassieke tomaat en basilicumsaus maken. Met Nicoletta’s tips and tricks.

Zondag 19 december 2021
Tijd: 16.30-17.45 uur.
Prijs: € 20,00


BEKIJK OOK: