Terug naar overzicht

Italiaans leren koken van driesterrenchef Massimo Bottura? Dat kan!

Italiaans leren koken spreekt ons al aan, laat staan als de leermeester de driesterrenchef Massimo Bottura is. En het leuke is: de kooklessen zijn voor iedereen bereikbaar.

Tagliatelle al ragù, tortelloni, pompoenrisotto of heerlijke pesto… misschien heb je deze Italiaanse recepten al eens gemaakt. Maar waarschijnlijk nog niet naar het recept én met de uitleg en fijne kneepjes van Massimo Bottura. En die zijn nu binnen handbereik, want zijn kooklessen volg je online.

12 online video’s
Op masterclass.com laat de chef van het driesterrenrestaurant Osteria Francescana in 12 video’s en 2 bonusafleveringen zien hoe hij klassieke, regionale gerechten een verrassende, moderne draai geeft. De Italiaanse recepten download je in kookboekvorm. Eén les kost 100 euro. Voor 200 euro per jaar volg je alle online masterclasses van dit platform (dat is trouwens echt te gek, want je kunt ook fotografielessen volgen van Annie Leibovitz, krijgt acteertips van Natalie Portman en dance-muziektips van onze eigen Armin van Buuren).

Bekijk de trailer:

B&B
Dat de Italiaanse chef nooit stil zit, is wel duidelijk. Onlangs opende hij nog de prachtige B&B Casa Maria Luigia, op twintig minuten rijden van zijn wereldberoemde restaurant.

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Beeld: Masterclass