Recept voor kabeljauw met salsa verde en linzen, gezond en lekker, een prachtcombinatie.

Proef de lekkerste Italiaanse recepten: van pasta en risotto tot dolci en aperitivo-hapjes. Authentiek, seizoensgebonden en makkelijk zelf te maken.
Niet je dag vandaag? Maak deze verrukkelijke pasta met prei, Parmezaanse kaas en Italiaanse ham en je voelt je meteen op en top!
Dit gerecht is hoe dan ook een herfstknaller! Aardappelsoep met porcini (eekhoorntjesbrood), tijm, room en daslook.
Gebakken tijgergarnalen ofwel gamba’s al pil pil. Door het brood met de garnalen en tomaten te bakken krijg je de lekkerste crostini.
Polentacake met pistache en sinaasappel recept, een echte allemansvriend. Met polenta en olijfolie als basis, is hij zowel lactose- als glutenvrij.
Foodstylist en receptontwikkelaar Adja Mehmet tovert er met de mooiste Italiaanse ingrediënten de lekkerste gerechten uit tevoorschijn.
Siciliaanse cannoli bij de koffie smaken altijd goed. Hoe leuk is het om deze Italiaanse dolce zelf te maken? Wij delen het recept.
Bij veel Italiaanse maaltijden wordt brood geserveerd. Je eet het bij antipasto en veegt er de saus van je bord. Wij delen het recept voor panini.
In 1950 verscheen de eerste uitgave van 'De Zilveren Lepel' en inmiddels is het een standaard werk over de Italiaanse keuken.
In 1950 verscheen de eerste uitgave van 'De Zilveren Lepel' en inmiddels is het een standaard werk over de Italiaanse keuken.
Wij delen het recept uit 'Made at home', het kookboek waarin Giorgio Locatelli recepten verzamelde die hij dagelijks deelt met familie en vrienden.
In het kookboek Med van Claudia Roden proef je de voorliefde voor de Italiaanse keuken. Wij delen alvast het recept voor lekkere kip met druiven.
In dit pastarecept wordt er gekozen voor de variant van Leonardo Vignoli van Cesare al Casaletto. Fijn geraspte pecorino romano en spaghetti.
Veggie-auteurs Miki Duerinck en Kristin Leybaert hebben al diverse kookboeken op hun naam staan en duiken nu in de Italiaanse keuken.
Zo blijkt uit Sicilië, heerlijke gerechten van een Italiaans eiland. Vandaag delen we een recept uit het boek: pasta met sardines en wilde venkel.
Maud, Nina en Leonardo, van restaurant Toscanini, leren je in De bijbel van de Italiaanse keuken alles over het maken van de lekkerste Italiaanse gerechten.
Chocoladetaart met kersen en Barolo Chinato, een speciale wijn geproduceerd met Barolo DOCG uit Piemonte.
Heerlijke recept voor mafaldine met pistachepesto van Pien. Een fris pastagerecht met pistachenoten, courgette, ricotta en tuinerwten.
Recept voor groene plaattaart van Pien. Een knapperige bodem met citroenpesto, courgette, crème fraîche, groene asperges en mozzarella.
Recept voor spicy linguine frutti di mare, pasta met zeevruchten van Pien. Gebruik enkel zeevruchten van hoge kwaliteit.
Recept voor orzo alla norma, een kleine twist aan het klassieke gerecht: pasta alla norma. Een typisch Siciliaans gerecht met aubergine.