Recept voor corzetti met pesto van Majoraan, het minder bekende broertje van oregano. De pesto is geweldig lekker en eenvoudig te maken.

Proef de lekkerste Italiaanse recepten: van pasta en risotto tot dolci en aperitivo-hapjes. Authentiek, seizoensgebonden en makkelijk zelf te maken.
Recept voor corzetti met pesto van Majoraan, het minder bekende broertje van oregano. De pesto is geweldig lekker en eenvoudig te maken.
Rechtstreeks uit de keuken van Toscanini, pasta met pittige Italiaanse worst. Voor de saus gebruik je ‘nduja: een smeerbare worst uit Calabrië.
Recept voor tagliatelle met paddenstoelen van Toscanini in Amsterdam. En van wie kun je nu beter leren dan van doorgewinterde chef-koks?
Recept voor Linguine met pistachepesto en tonijn van chef Gennaro Contaldo. Lekker en voedzaam met pistache, citroen en Parmezaanse kaas.
Katie Parla levert met Grandi Gusti een liefdesbrief af aan de keuken van Zuid-Italië. De culinair journalist woont in Rome en maakt authentieke gerechten.
Heerlijk voor tussendoor of als afsluiter van een diner: granita van bloedsinaasappel. Het is makkelijk te maken en trekt ook gelijk de aandacht op tafel.
Het kookboek Een tafel vol van Meike Krüger puilt uit van de heerlijke gerechten. We delen haar lekkerste Italiaanse recepten.
Deze zachte koekjes met een aromatisch vleugje citroen zijn echt verslavend! Bak de koekjes met citroen – biscotti morbidi al limone – zelf.
Recept voor citroenrisotto met venkel van chef Gennaro Contaldo. Heerlijk fris en voedzaam met banaansjalot, bladpeterselie en Parmezaanse kaas.
Frisse kikkererwtensalade met ansjovis, munt, citroen en Taggiasche olijven van chef Gennaro Contaldo.
Deze meloensalade is heel snel om te maken, ideaal als voorgerecht of als dessert. Bijna elke meloensoort is geschikt voor dit recept.
Granita’s maak en eet je in de zomer. Je eet ze in Sicilië met een briochebol. Zo maak je zelf heel makkelijk Siciliaanse granita.
Deze Siciliaanse vis cuscusu imperiale uit Trapani is een heerlijk visrecept van de veelgeprezen kookboekenschrijfster Claudia Roden.
Maak zelf de lekkerste gefrituurde broodballetjes. Balletjes uit de frituur gevuld met stracchino kaas en omwikkelt met een plak parmaham.
Voor iedereen die minder vlees wil eten is er nu De Vegetarische Zilveren Lepel. Wij delen het recept voor farrosalade met eieren.
Caprese is een klassiek, Italiaans voorgerecht. Caprese met avocado en aardbeien is een moderne variant op dit bekende gerecht.
Een perfect hapje om al voor te bereiden, zodat je op de dag van je aperitivo nog maar even bezig bent.
Pistachenoten zijn de sterren van deze lasagne. Bovenal houden we van hun textuur en crunch die ze aan dit gerecht geven.
Crostini met boter, ansjovis en mozzarella voor thuis! Italianen zijn dol op streetfood en jij maakt zelf de lekkerste antipasti met dit crostini recept.
Deze pappardelle maak je in een handomdraai. Met een gezonde groene saus van doperwten, rucola en olijfolie.
Dit Napolitaanse gebakje is bekend en gewaardeerd over de hele wereld. En dat is niet voor niets: de babà heeft een heerlijke zoete smaak.
Zo maak je een verrassend en gezond zomers ijsje, ijs gemaakt van olijfolie uit het kookboek van de zussen Jansen & Jansen.