Terug naar overzicht

Zo beleef je Italië zonder de deur uit te gaan

Nu we thuis moeten blijven, geven we je graag inspiratie om zelf voor de nodige Italiaanse sfeer te zorgen.

Met deze 5 tips haal je de Italiaanse sfeer in huis.

1. Lekker eten
We krijgen geen genoeg van de Italiaanse keuken als we op reis zijn, dus waarom niet thuis aan de slag met lekkere Italiaanse recepten? De kracht van de Italiaanse keuken zit hem vaak in de eenvoud en veel klassiekers maak je dan ook prima thuis. Kijk eens bij de recepten die wij voor je hebben verzameld uit de beste kookboeken.

Bekijk de recepten

2. Se bastasse una bella canzone
Als je besluit om te kokkerellen, zet dan meteen de Italiaanse playlist op de achtergrond aan. Muziek van artiesten als Eros Ramazotti, Luciano Pavarotti of Vasco Rossi zorgen ervoor dat je helemaal ondergedompeld wordt in la bella Italia.

3. Wegdromen bij een goed boek
Verhalen en boeken nemen je mee tot ver over de grens. Reis naar Italië, ook al is het maar in je fantasie. We zetten een aantal goede titels op een rij. Dit zijn de mooiste boeken voor in de kerstvakantie.

4. Saluti!
Met een lekkere likeur uit de laars wakker je dat Italiaanse gevoel ook goed aan. Voor een zoete en bittere smaak kan je gaan voor Ameretto. Wil je liever wat zoets, dan is Limoncello een goede optie. Een glaasje Sambuca is weer perfect voor na het eten.

5. Om naar uit te kijken…
Het nieuwe magazine van De Smaak van Italië ligt vlak voor de kerstdagen in onze webshop (waar je ‘m zonder verzendkosten bestelt!) of op je deurmat en staat boordevol inspiratie voor je Italiaanse vakantie in 2021.

BEKIJK OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de leukste vakantietips en laatste nieuwtjes uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Tekst: Lisa Post