Terug naar overzicht

Romige burrata met sugarsnaps en dragon

In de lente gaan we voor lekker veel groenten, van boontjes tot spinazie. Samen met een romige burrata of pasta wordt dat al snel een feest. 

Burrata is mozzarella gevuld met room. Door deze toevoeging is zowel de smaak als de textuur van burrata een stuk zachter dan die van gewone mozzarella. Deze pugliese delicatesse is zeer geschikt als basis voor een vegetarisch gerecht.

LEES OOK:

Dit recept komt uit Het mediterrane dieet kookboek van Susie Theodorou.

De beste berichten van De Smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Details

  • Servings: 1

Ingredients

  • 75 gr sugar snaps, afgehaald en geblancheerd
  • 50 gr vers gedopte erwtjes
  • 1 el dragonblaadjes
  • sap van ½ citroen
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • snufje zeezout
  • 150 g burrata

Preparation

  • 1Snijd de sugar snaps in diagonale reepjes en doe ze samen met de rauwe erwtjes, dragon, het citroensap en de olijfolie in een kom. Meng alles door elkaar en voeg zout naar smaak toe.
  • 2Leg de burrata op een bord en verdeel hem in vieren. Verdeel het groentemengsel erover. Laat de smaken 10 minuten intrekken en serveer het gerecht.