Terug naar overzicht
maastricht naar sicilië

Corendon gaat vanuit Maastricht naar Sicilië vliegen

We moeten er nog even op wachten, maar vanaf het komende zomerseizoen gaat Corendon vluchten vanuit Maastricht naar Sicilië aanbieden. De vliegtuigmaatschappij laat weten dat er op Schiphol onvoldoende mogelijkheid was om uit te breiden. Vandaar dat er wordt uitgeweken naar het zuiden van het land.

Van Maastricht naar Sicilië

Corendon biedt vanaf het zomerseizoen maar liefst elf nieuwe bestemmingen in zes landen aan, waarvan twee bestemmingen zich in Italië bevinden. Vanaf de zomer kun je vanaf Maastricht op zowel het Siciliaanse Trapani (gelegen in het noord-westen van Sicilië) als Catania (gelegen in het oosten van Sicilië) vliegen. De uitbreiding van Corendon is goed voor zeventien vluchten per week, wat betekent dat er 140.000 reizigers extra vervoerd kunnen worden. De kleine – maar daardoor overzichtelijke – luchthaven krijgt tevens een flinke make-over. De terminal moet voor het nieuwe seizoen gereed zijn.

Voordelen van Maastricht Airport

Vliegen vanaf Maastricht is niet alleen voor de inwoners van Limburg aantrekkelijk; de luchthaven heeft namelijk een aantal grote voordelen. Zo kun je gratis parkeren bij het vliegveld (scheelt toch weer een aantal maaltijden op vakantie) en de vliegtijd is een stuk korter in vergelijking met de vliegtijd vanaf Schiphol. Je moet dan natuurlijk nog wel naar Maastricht reizen, maar wie het liefst zo kort mogelijk in het vliegtuig zit, heeft nu een extra optie. Ook hebben de vliegtuigen die vanaf Maastricht Airport vliegen minder brandstof nodig, aangezien ze een stuk minder hoeven te taxiën (zoals dat vaak het geval is bij de Polderbaan van de Amsterdamse luchthaven), wat weer milieuvoordelen heeft.

Tips op Sicilië

Kun je niet wachten om volgend jaar zomer in het vliegtuig te stappen naar het Zuid-Italiaanse eiland? Wij hebben alvast wat tips voor je verzameld zodat je je in ieder geval niet hoeft te vervelen:

Bron: Luchtvaartnieuws