Mauro Morandi (79) woont al 29 jaar op een onbewoond Italiaans eiland
Terug naar overzicht

Mauro Morandi (79) woont al 29 jaar op een onbewoond Italiaans eiland

Mauro woont al bijna 30 jaar op een onbewoond Italiaans eiland in de Middellandse Zee. Niemand die daarvan op de hoogte was. Nu heeft hij wifi en kan iedereen op zijn Instagram-account meegenieten van de prachtige omgeving.

Mauro Morandi woont op Budelli. Dit eiland ligt tussen Corsica and Sardinië in, in de Maddalena-archipel.

Regels
Morandi was een rebels kind, vertelt hij aan CNN Travel. Hij rende voor het eerst weg van huis toen hij negen was. Op school voelde hij zich beteugeld door zijn leraren en thuis door de regels van zijn ouders.

Onbewoond eiland
In 1980 stapt Morandi met een paar vrienden op een catamaran en gaat op zoek naar een onbewoond eiland in Polynesië. Daar komen ze nooit aan, want de Italianen stranden op Budelli. Morandi realiseert zich dat dit het eiland is waar hij naar zocht, en hij heeft geluk, want de verzorger van het eiland staat op het punt met pensioen te gaan.

Voogd van het eiland
‘Ik nam zijn plaats in en vond mijn Polynesië hier,’ aldus Morandi, die zich sindsdien de officiële voogd van het eiland mag noemen. De Italiaan nam zijn intrek in de bouwvallige hut waarin de voormalige verzorger had gewoond.

In mijn eentje
In de beginjaren wilde hij niets weten van alle dagjestoeristen die naar het bijzondere roze strand La Spiaggia Rosa kwamen kijken. ‘De eerste paar jaar was ik erg afstandelijk,’ vertelt hij. ‘Ik wilde met niemand communiceren en heb al die tijd in mijn eentje van al het moois genoten.’

L’arcobaleno sta sparendo

Een bericht gedeeld door Mauro Da Budelli (@maurodabudelli) op

Rondleidingen
Maar naarmate de jaren verstrijken, wordt Morandi milder: ‘Ik voelde me een beetje egoïstisch dat ik al die schoonheid voor mezelf hield.’ Inmiddels geeft Morandi rondleidingen aan dagjesmensen die – naast de schoonheid van het eiland – ook erg benieuwd zijn naar die ‘madman‘.

Nooit eenzaam
Of Morandi nog lang op zijn eiland kan blijven wonen, is onduidelijk. In 2015 is Budelli ingelijfd door de staat. Tot het moment waarop daar duidelijkheid over is, geniet Morandi nog elke dag van zijn leven op het eiland. In de zomermaanden mét toeristen, maar in de wintermaanden alleen. ‘Ik voel me nooit eenzaam, omdat ik goed met mezelf kan leven. Ik hoop dat ik nog de rest van mijn leven op Budelli mag doorbrengen.’

Ore 8, sarà una giornata calda

Een bericht gedeeld door Mauro Da Budelli (@maurodabudelli) op


Volg Mauro Morandi op Instagram

LEES OOK: waarom we in 2018 massaal naar Matera en de Eolische eilanden gaan

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en vakantie-inspiratie uit Italië? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Bron: Lindanieuws, CNN Travel. Beeld: Mauro Morandi FB & Instagram