Terug naar overzicht

6x Dit zijn de meest instagrammable plekken in Puglia

De regio Puglia bevindt zich in de hak van de laars en je vindt hier alles wat je zou verwachten van een Italiaanse regio: schilderachtige kustplaatsjes, eeuwenoude dorpjes, landschappen bezaaid met olijfbomen en natuurlijk de witte trulli.

Omdat er zo ongelofelijk veel te zien is in Puglia, hebben we de mooiste plekken voor je uitgelicht waar je geweldige instagrammable foto’s kan maken.

1. Martina Franca
Een plek waar je zeker je camera mee naartoe moet nemen is het stadje Martina Franca. Voor het schieten van mooie foto’s zit je hier eigenlijk overal wel goed, maar bij kerken als de Sant’Antonio, San Domenico en Chiesa del Carmine schiet je zeker een prachtige plaat.


2. Trulli-hoofdstad Alberobello
Het stadje Alberobello wordt ook wel gezien als de trulli-hoofdstad van Puglia, en niet zonder reden: Alberobello wordt gedomineerd door witte trulli’s. Deze mooie witte huisjes met puntvormig dak zijn op verschillende plekken in Puglia te vinden, maar nergens spot je er zoveel als in Alberobello.

3. Blauwe details in Peschici
Op een grote rots aan de Adriatische Zee ligt het stadje Peschici. In deze kustplaats vind je net zoals in andere Pugliese stadjes veel witgekalkte huizen die mooi uitkomen op een foto. Een wandeling door het oude centrum is ook de moeite waard: je komt dan in een doolhof terecht van romantische steegjes en historische gebouwen. De balkons, ramen en hekwerken in Peschici vallen op door hun prachtige blauwe kleur, die weer overgaat in de Adriatische zee.

4. De mooie kustlijn van Polignano a Mare
Een andere fotogenieke bestemming is Polignano a Mare. Dit stadje dateert uit de 4e eeuw en is van oorsprong Grieks. Wat dit gebied zo bijzonder maakt is de ligging; Polignano a Mare ligt bovenop rotsen en stijle kliffen, aan de Adriatische zee. Hier is #lamamonachile de meest gefotografeerde baai.

5. Gallipoli aan de Ionische zee
Het stadje Gallipoli werd vroeger altijd ‘Kalé Polis’ genoemd (mooie stad) en als je deze plaats bekijkt snap je gelijk waarom: een historisch centrum op een schiereiland, een kleurrijke haven en een historische brug die het oude en nieuwe gedeelte van het centrum verbindt, zorgen samen voor een stad waar je zeker met je camera doorheen wil dolen.

6. Barok in Lecce
In de stad Lecce, aan de Adriatische zee, vind je veel pittoreske straatjes en stijlvolle restaurants. Het centrum is prachtig door alle gebouwen in barokstijl. Zo vind je op het Piazza del Duomo een een fotogenieke kathedraal.

Tekst: Lisa Post

Puglia: een heel magazine over deze regio
Zoals je hierboven hebt kunnen zien, is Puglia zo’n mooie regio dat we er een heel magazine mee hebben gevuld. Genoeg tips, adresjes, mooie baaitjes en culturele highlights. Maak een tripje vanuit je luie stoel en bestel het magazine nu tijdelijk zonder verzendkosten!

BEKIJK OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!