Lekker zelf maken: frittata romana - een luchtig Italiaans ei-gerecht dat ideaal is als indrukwekkend ontbijt of snelle lunch.

Van bruschetta en caprese tot arancini en crostini: ontdek de lekkerste Italiaanse voorgerechten en antipasti voor je diner of aperitivo-moment.
Lekker zelf maken: frittata romana - een luchtig Italiaans ei-gerecht dat ideaal is als indrukwekkend ontbijt of snelle lunch.
Probeer Giulia’s recept voor een rustieke ovenschotel met brood en pecorino, rechtstreeks van de markt in Pienza.
Proef deze salade van de boerenmarkt in Lucca. Thuiskok Giulia deelt haar favoriete recept vol authentieke Toscaanse smaken.
Maak zelf deze klassieke Toscaanse witte bonen met worst (all’uccelletto), een hartig en eenvoudig recept van de markt in Arezzo.
Probeer deze salade met fruit, gorgonzola en noten uit Het Grandioze Groenteboek. Pure smaken en eenvoud op z’n best!
Romige borlottibonen: om op te lepelen, op toast of te combineren met gestoomde vis, worstjes of een gebakken ei.
Een heerlijk aperitivo-hapje geïnspireerd op een Italiaans recept. Ook lekker met witlof of ansjovis uit blik!
Een echte delicatesse is carciofi alla giudia, gefrituurde artisjok op joodse wijze, een recept van Sarah Puozzo.
Lunchgerecht: geroosterde peren met lardo en hazelnoten uit de oven met traditionele balsamicoazijn en kappertjesblaadjes.
Deze Siciliaanse insalata di finocchi e arance is een frisse salade van venkel, sinaasappel en zwarte olijven, uit het kookboek De Keuken van Sicilië.
Probeer Letitia’s favoriete pizza bianco met zoete vijgen en romige gorgonzola. Maak het deeg rond lunchtijd voor een perfect avondmaal.
Verrassend recept voor carbonara met wodka uit het kookboek Italopop. Probeer het en ontdek een nieuwe twist op een klassieker!
Chef Vanja van der Leeden deelt haar recept voor tarte tatin van aubergine en tomaat uit haar kookboek Italopop.
Jamie Oliver heeft een diepe liefde voor de Italiaanse keuken. Hier delen we zijn recept voor perfect pastadeeg.
Bak zelf deze luchtige focaccia met zwarte olijven en verse rozemarijn, de geur van versgebakken brood is hartstikke lekker!
Ontdek de authentieke Toscaanse keuken met chef-kok Mattia Risaliti. In 'Si Mangia' deelt hij familiegerechten zoals tortelli di patate uit Prato.
Heerlijk recept uit het kookboek Si Mangia, familierecepten uit Toscane. Tomaten met een knapperig laagje van parmezaan.
Deze courgettesalade is heel makkelijk te maken, ziet er prachtig uit, ook als bijgerecht, en is net weer even anders.