De herfst- en wintermaanden zijn een ideale tijd voor comfort food van het fornuis en uit de oven. We hebben zin in rijk gevulde kippensoep.

Van bruschetta en caprese tot arancini en crostini: ontdek de lekkerste Italiaanse voorgerechten en antipasti voor je diner of aperitivo-moment.
De herfst- en wintermaanden zijn een ideale tijd voor comfort food van het fornuis en uit de oven. We hebben zin in rijk gevulde kippensoep.
Kijk hoe je deze traditionele Pugliese klassieker zelf maakt met het recept van de zussen Jansen & Jansen.
Proef de smaak van Florence met Karly’s courgettebloemen. Ricotta en verse kruiden maken dit recept licht en verfijnd.
Afkomstig van het eiland Capri, goed om in het seizoen te maken, wanneer de tomaten zoet en smaakvol zijn.
Gezond koken is leuk en lekker en kan zonder lastig recept, zoals deze gebakken gnudi met pistachenoten en basilicum!
Proef macco di fave, een klassiek Siciliaans gerecht met gedroogde tuinbonen - romig, voedzaam en eenvoudig te bereiden.
Lekker zelf maken: frittata romana - een luchtig Italiaans ei-gerecht dat ideaal is als indrukwekkend ontbijt of snelle lunch.
Probeer Giulia’s recept voor een rustieke ovenschotel met brood en pecorino, rechtstreeks van de markt in Pienza.
Proef deze salade van de boerenmarkt in Lucca. Thuiskok Giulia deelt haar favoriete recept vol authentieke Toscaanse smaken.
Maak zelf deze klassieke Toscaanse witte bonen met worst (all’uccelletto), een hartig en eenvoudig recept van de markt in Arezzo.
Probeer deze salade met fruit, gorgonzola en noten uit Het Grandioze Groenteboek. Pure smaken en eenvoud op z’n best!
Romige borlottibonen: om op te lepelen, op toast of te combineren met gestoomde vis, worstjes of een gebakken ei.
Een heerlijk aperitivo-hapje geïnspireerd op een Italiaans recept. Ook lekker met witlof of ansjovis uit blik!
Een echte delicatesse is carciofi alla giudia, gefrituurde artisjok op joodse wijze, een recept van Sarah Puozzo.
Lunchgerecht: geroosterde peren met lardo en hazelnoten uit de oven met traditionele balsamicoazijn en kappertjesblaadjes.
Deze Siciliaanse insalata di finocchi e arance is een frisse salade van venkel, sinaasappel en zwarte olijven, uit het kookboek De Keuken van Sicilië.
Probeer Letitia’s favoriete pizza bianco met zoete vijgen en romige gorgonzola. Maak het deeg rond lunchtijd voor een perfect avondmaal.
Verrassend recept voor carbonara met wodka uit het kookboek Italopop. Probeer het en ontdek een nieuwe twist op een klassieker!
Chef Vanja van der Leeden deelt haar recept voor tarte tatin van aubergine en tomaat uit haar kookboek Italopop.
Jamie Oliver heeft een diepe liefde voor de Italiaanse keuken. Hier delen we zijn recept voor perfect pastadeeg.