Terug naar overzicht
film Malena

Even wegdromen naar Sicilië met Monica Bellucci en Ennio Morricone

Afgelopen weekend kwamen wij deze video tegen die we graag met je delen. Dompel je met de mooie melodieën van Ennio Morricone even onder op Sicilië.

Malèna is een romantisch drama uit 2000 met actrice Monica Bellucci en is gefilmd op het eiland Sicilië. Ennio Morricone componeerde de muziek voor deze film. Dat deed de Italiaanse componist voor honderden series en films, waaronder de westernklassiekers Once Upon a Time in the West en The Good, the Bad and the Ugly, beide van regisseur Sergio Leone.

Het verhaal van Malèna
Terwijl haar man aan het front is, verlustigen de lokale mannen en jongens zich aan de mooie Malèna (Bellucci). De vrouwen in het Siciliaanse dorp zien het met lede ogen aan. Dan wordt Malèna’s man als vermist opgegeven en probeert ze zich staande te houden door onder meer aan te pappen met Duitse militairen. Regisseur Tornatore vertelt zijn – tikje sentimentele – verhaal vanuit het standpunt van een verliefd jongetje (Sulfaro). Cameraman Lajos Koltai brengt Bellucci wellustig in beeld, en kreeg er een Oscarnominatie voor.

Bekijk de video

BEKIJK OOK: