Spotify, 'Italië gaat het Songfestival winnen'
Terug naar overzicht
mahmood songfestival

Spotify, ‘Italië gaat het Songfestival winnen’

Vanavond gaat het Songfestival 2022 in Turijn van start met de eerste halve finale. Volgens muziekdienst Spotify is de act van Italië de grote kanshebber voor de winst.

Turijn maakt zich op voor de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dankzij de winst van de rockband Måneskin vorig jaar in Rotterdam wordt het liedjesfestijn dit jaar in Italië georganiseerd.

Meest gestreamde liedje

Italië wordt vertegenwoordigd door Mahmood en Blanco met het nummer Brividi. In februari werd al gefluisterd dat Brividi een grote kanshebber is voor de winst. Nu sluit streamingdienst Spotify zich daarbij aan. Brividi is namelijk ‘het meest gestreamde nummer in 70 procent van de 40 deelnemende landen’, aldus Spotify.

Daarna volgen respectievelijk de nummers Hold me Closer van de Zweedse zangeres Cornelia Jakobs en onze inzending De Diepte van S10. 

Eerste halve finale

De eerste halve finale start dinsdag 10 mei om 21.00 uur. Stien den Hollander, zoals de Nederlandse zangeres echt heet, mag als achtste act op het podium verschijnen in Pala Alpitour. De Arena maakt onderdeel uit van het Olympisch park in Turijn.

De tweede halve finale is op donderdag 12 mei om 21.00 uur. De finale van het Songfestival 2022 zie je op zaterdag 14 mei.

songfestival turijn

Train & Drive naar Turijn

We hebben een mooie reisaanbieding voor een heerlijke én duurzame Train & Drive naar Turijn. Je reist per nachttrein en krijgt na een bezoek aan de stad een elektrische huurauto om de mooie streek Le Langhe te ontdekken.

BEKIJK OOK: