Deze soep met balletjes, pasta en groenten werd oorspronkelijk 'minestra maritata' genoemd, wat letterlijk ‘getrouwde soep’ betekent.

Proef de lekkerste Italiaanse recepten: van pasta en risotto tot dolci en aperitivo-hapjes. Authentiek, seizoensgebonden en makkelijk zelf te maken.
Deze soep met balletjes, pasta en groenten werd oorspronkelijk 'minestra maritata' genoemd, wat letterlijk ‘getrouwde soep’ betekent.
Meike Krüger reisde de hele wereld over, op zoek naar de lekkerste recepten. We delen dit porchetta recept van haar.
Romig, smaakvol en authentiek Italiaans. Leer stap voor stap hoe je klassieke risotto alla milanese maakt.
De herfst- en wintermaanden zijn een ideale tijd voor comfort food van het fornuis en uit de oven. We hebben zin in rijk gevulde kippensoep.
Kijk hoe je deze traditionele Pugliese klassieker zelf maakt met het recept van de zussen Jansen & Jansen.
Een verfijnd hapje met boterolie en rode mul, geschikt voor zowel de lunch als een Italiaanse aperitivo.
Kook als een Florentijnse chef met het recept van Karly Siciliano: spaghetti met tomaatjes en verse basilicum
Proef de smaak van Florence met Karly’s courgettebloemen. Ricotta en verse kruiden maken dit recept licht en verfijnd.
Afkomstig van het eiland Capri, goed om in het seizoen te maken, wanneer de tomaten zoet en smaakvol zijn.
Gezond koken is leuk en lekker en kan zonder lastig recept, zoals deze gebakken gnudi met pistachenoten en basilicum!
Proef macco di fave, een klassiek Siciliaans gerecht met gedroogde tuinbonen - romig, voedzaam en eenvoudig te bereiden.
Kook dit authentieke recept voor pasta alla puttanesca, een pittig Napolitaans gerecht boordevol smaak.
Lekker zelf maken: frittata romana - een luchtig Italiaans ei-gerecht dat ideaal is als indrukwekkend ontbijt of snelle lunch.
Probeer Giulia’s recept voor een rustieke ovenschotel met brood en pecorino, rechtstreeks van de markt in Pienza.
Proef deze salade van de boerenmarkt in Lucca. Thuiskok Giulia deelt haar favoriete recept vol authentieke Toscaanse smaken.
Maak zelf deze klassieke Toscaanse witte bonen met worst (all’uccelletto), een hartig en eenvoudig recept van de markt in Arezzo.
Geniet van risotto met asperges, romige burrata en knapperige amandelen, een heerlijk zomers gerecht.
Beleef een Italiaanse zomer met frisse, makkelijke zomerse pasta’s vol smaak, perfect voor in de tuin of op het strand.
Deze tagliatelle alla bolognese wordt overal ter wereld heel verkeerd geserveerd. Namelijk met spaghetti. Dat is een regelrechte belediging.