Terug naar overzicht
Lattuada Eye Filmmuseum

Alberto Lattuada in het Eye Filmmuseum

Programma over de Italiaanse regisseur Alberto Lattuada – Meester naast Fellini – in het EYE Filmmuseum in Amsterdam

Alberto Lattuada is geboren in Milaan en wilde in eerste instantie liever architect worden dan regisseur, toch verloor hij zijn hart aan de film. Samen met Luigi Comencini, richtte hij in 1947 de Cineteca Milano op.

Best bewaarde geheimen van de Italiaanse cinema

Meer dan vier decennia (Italiaanse) filmgeschiedenis omvat Alberto Lattuada’s carrière. En terwijl hij lange tijd is ondergewaardeerd, is nu, met de herontdekking (1914 – 2005) van zijn werk, één van de best bewaarde geheimen van de Italiaanse cinema terug in de aandacht.

Te bezoeken van 2 tot 29 maart 2023 bij het Eye Filmmuseum in Amsterdam.

Eye Filmmuseum vertoont elf films van deze veelzijdige Italiaanse filmmaker, die een scherpe kijk had op de maatschappij. Alberto Lattuada werkte samen met Fellini en vele sterren, onder wie Anna Magnani, Giulietta Masina en Nastassja Kinski. De selectie beslaat deels uit vintage prints, maar vooral prachtig gerestaureerd en (soms 4K) gedigitaliseerd.

Win kaarten

Maak in de week van 8 t/m 14 maart 2023 kans op 5x 2 kaarten voor de tentoonstelling in het EYE Filmmuseum in Amsterdam. Doe mee! Hoe winnen? Volg ons via Instagram en tag een gelukkige met wie jij de tentoonstelling van de Italiaanse regisseur Alberto Lattuada wilt bezoeken.

Dit artikel is een samenwerking.

LEES OOK: