Terug naar overzicht
Film Leonardo da Vinci

Biografie en film over het leven van Leonardo da Vinci

Goed nieuws voor liefhebbers van de Italiaanse klassiekers: er komt een nieuwe film én een nieuwe biografie over renaissance-icoon Leonardo da Vinci!

Biografie

In oktober verschijnt van de beroemde auteur Walter Isaacson (die onder andere een biografie schreef over Steve Jobs) een nieuwe biografie over de wereldberoemde kunstenaar en wetenschapper. De biografie van Isaacson is gebaseerd op de aantekeningen van Da Vinci himself. Leonardo da Vinci (15 april 1452 – Amboise, 2 mei 1519) ging de geschiedenisboeken in als hét boegbeeld van de renaissance: hij schilderde onder andere de wereldberoemde Mona Lisa en Ultima Cena (Laatste Avondmaal). Ook bevatten zijn boeken tekeningen van allerlei verschillende machines en apparaten zoals een helikopter en een onderzeeboot.

Film Leonardo Da Vinci

Onlangs werd daarnaast ook bekend gemaakt dat Productiehuis Paramount de filmrechten van de biografie heeft gekocht. Leonardo di Caprio zal in de rol van Da Vinci kruipen. Di Caprio zou naar Da Vinci vernoemd zijn: zijn moeder voelde hem voor het eerst schoppen toen zij in het Palazzo degli Uffizi naar een schilderij van Leonardo da Vinci stond te kijken.

film Leonardo da Vinci