Terug naar overzicht
Atrani-Amalfikust

Het ultieme Zuid-Italiaanse ABC’tje voor levensgenieters

Voor veel vakantiegangers houdt de kennismaking met Italië op bij Rome. En dat is zonde, want in het zuiden van de Italiaanse laars ligt een onontdekt paradijs met betoverende kusten, levendige steden, verstilde dorpjes en voortreffelijke streekgerechten. Ga mee naar Apulië, Basilicata en Campanië en ontdek het échte Italië.

Advertorial

Levendig Campanië

Start je kennismaking met Zuid-Italië in het heerlijke Napels. Struin over de Spaccanapoli langs kerken, pleinen, winkels en cafés en maak kennis met het passionele Italiaanse leven. Juist het volkse karakter van de hoofdstad van Campanië zal je verrassen! Net als Napels ligt ook het antieke Pompeï aan de voet van de machtige Vesuvius. In 79 werd deze Romeinse stad na een vulkaanuitbarsting bedolven onder een metersdikke laag as en puimsteen. Wandel langs de restanten van badhuizen, villa’s, theaters en bars en ontdek dat ook de Romeinen genoten van het goede leven. Iets zuidelijker vindt u één van de mooiste kustlijnen ter wereld: de Amalfikust. Kleurrijke dorpjes liggen tegen de bergen aangeplakt met eindeloze vergezichten op de strakblauwe Tyrreense Zee. Stop in het chique Positano voor een aperitivo: dit is la dolce vita in optima forma.

Napels

Authentiek Apulië en Basilicata

Toer vervolgens dwars door de welbekende laars over glooiende heuvels met groene olijfgaarden naar Basilicata en bewonder de fascinerende grotwoningen van Matera. Al jarenlang is deze fotogenieke uit de rotsen gehouwen stad een geliefd decor voor filmmakers van Hollywood tot Cinnecittà. Besluit je vakantie in het authentieke Apulië (of Puglia op z’n Italiaans) in de hak van Italië. De prachtige kust met rotspartijen die verdwijnen in de azuurblauwe zee, de groene olijfbomen, de vrolijke citrusbomen en de heerlijke wijnen: la vita è bella in Puglia! Dwaal door Bari, de stad van Sint Nicolaas, of laat je verrassen door de barokke pracht van Lecce. Bewonder in Alberobello de wonderlijke trulli: sprookjesachtige leistenen huisjes met kegelvormige daken, betoverend mooi. En tussen deze culturele rijkdom proef je nog het echte Italiaanse leven! Ga je mee op een bella vacanza?
Alberobello

Groepsreis of fly drive

Wil je ook Zuid-Italië ontdekken? Maak dan een culturele groepsreis of een fly drive van SRC Reizen en zie méér van je vakantieland!
Al ruim 38 jaar is SRC Reizen de specialist in vakanties vol cultuur. Op al onze reizen zie je de highlights, maar ontdek je ook de onbekende plekjes. Op onze groepsreizen brengen de beste reisleiders met enthousiaste verhalen de cultuur tot leven. Op onze fly drives is alles goed voor je geregeld. Kortom, kies de vakantie die bij je past en geniet!
Bekijk voor meer informatie en boeken SRC-reizen.nl/zuid-italie of bel 050 – 3 123 123.