Stedentrip Napels op de planning? Wij geven je vijf suggesties!
Terug naar overzicht
stedentrip Napels

Napels op de planning? Neem hier een kijkje!

De Smaakredactie selecteert in CITYTIPS iedere week de beste tips voor weekendjes weg in de hele Laars: van Milaan tot Lecce en van Turijn tot Palermo. Dit keer selecteerden we vijf tips voor een stedentrip Napels.

Fotocredits: Matteo Carassale & Anouk Klein

Stedentrip Napels

In de straat San Gregorio Armeno is het het hele jaar door kerst, maar vanaf begin december wordt het pas echt feest in de stad (Anouk Klein schreef er dit artikel over). Maar wat kun je – naast kerststalletjes shoppen – nog meer doen in de stad? We geven je vijf suggesties.

stedentrip Napels

stedentrip napels

Proef het lekkerste streetfood

Ga op zoek naar het lekkerste streetfood! In Napels worden namelijk de allerlekkerste snacks gemaakt, waaronder natuurlijk de bekende pizza. Ga voor pizza a portafoglio (opgevouwen pizza), calzone fritto (gefrituurde calzone) of een montanara (een gefrituurd pizzabolletje). Lees hier meer over Napolitaans streetfood.

Doe een streetarttour

Van streetfood naar streetart. Je houdt ervan of je vindt het vreselijk, maar in Napels kom je ontzettend veel graffiti tegen. De ‘kunstwerken’ zijn niet allemaal even mooi, maar er zitten een aantal pareltjes tussen. Zo vind je bijvoorbeeld een echt Banksy in de stad. Lees hier meer over streetart in Napels.

street art in Napels

Bezoek de ruïnes rondom Napels

Voor wie wat meer tijd heeft, is het interessant om de stad te verlaten. Rondom Napels zijn namelijk fantastische ruïnes te vinden. Veel mensen bezoeken Pompeï of Herculaneum, maar net zo interessant zijn de ruïnes van Oplontis, Pozzuoli en Baia. Lees hier meer over de ruïnes.

Ga (window) shoppen in Chiaia

In de mondaine wijk Chiaia kijk je je ogen uit. Hier zitten namelijk luxe boetieks en exclusieve kleermakers gevestigd, die grote internationale politici kleden. Merken als Armani en Ferragamo domineren het straatbeeld.

stedentrip napels stedentrip napels

Duik in het ondergrondse

Halverwege de Via dei Tribunali, vind je het Piazza Gaetano. Hier sta je boven op het centrum van het antieke Neapolis. Onder de San Paolo Maggiore-kerk en de San Lorenzo Maggiore-kerk liggen Grieks-Romeinse opgravingen die je kunt bezoeken, waaronder resten van het theater van de Romeinse keizer Nero. Links van de San Paolo Maggiore vind je de ingang van Napoli Sotteranea, waar je kunt afdalen in een complex van ondergrondse waterreservoirs uit de oudheid.

Meer Napels?