Filmtip: mode, misdaad en macht in 'House of Gucci'
Terug naar overzicht
house_of_gucci film

Filmtip: mode, misdaad en macht in ‘House of Gucci’

Er is weer een heerlijke Italiaanse film uitgekomen: over de iconische modefamilie Gucci. En daar zit een bijzonder verhaal achter.

Opgroeien in een steenrijke, Italiaanse modefamilie mag er dan jaloersmakend uitzien; toch kan zo’n leventje achter de schermen heel anders zijn, zo blijkt uit de nieuwe film House of Gucci, gebaseerd op het onvoorstelbare, waargebeurde verhaal van de familie Gucci en het boek The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed.

Modieuze misdaadfilm

Patrizia Reggiani (gespeeld door Lady Gaga) zint op wraak nadat ze erachter komt dat haar man Maurizio Gucci (gespeeld door Adam Driver); de kleinzoon van Guccio Gucci en voormalig hoofd van het Gucci-concern haar bedriegt met een jongere vrouw…

Familie is not amused

De familie Gucci heeft al laten weten te ‘walgen van de cast’ en dat de film ‘niet verder van de waarheid kan staan’; maar heeft wel, met frisse tegenzin, de Gucci-kleding geleverd. Al met al belooft dit natuurlijk een superspannende en, uiteraard, modieuze misdaadfilm van Ridley Scott te worden met de ene na de andere topacteur. Jared Leto, Salma Hayek Al Pacino, Camille Cotin; stuk voor stuk spatten ze van het scherm.

House of Gucci draait nu in de bioscoop en is binnenkort te zien via verschillende streamingsdiensten.

BEKIJK OOK: