Wat pindakaas is voor Noord-Amerika, is chocolade-hazelnootpasta voor Italië. De combinatie van ricotta en chocolade-hazelnootpasta…
Nagerecht
Cucina Originale organiseert kookworkshops op een mooie plek in Italie. De Italiaanse kokkinnen geven je graag…
Wil je een heerlijk dessert op tafel zetten? Maak eens de onweerstaanbare chocolade-roomkaastaart met hazelnoten…
Iedereen kent het klassieke nagerecht affogato, oftewel een bolletje vanille-ijs (of twee) met een scheut…
Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti, van restaurant Toscanini in Amsterdam, leren je in De…
Voor de zoetekauwen zijn deze zelfgebakken Amaretti koekjes een feest. Amaretti koekjes smaken lekker bij…
De Britse Nigel Slater is een bekend kookboekenauteur, culinair journalist en tv-presentator. Zijn voorliefde voor…
Dit is een lekkere, eenvoudig te bereiden Italiaanse chocoladetaart en toch maakt bijna niemand hem…
De doges van Venetië introduceerden een aanzienlijk aantal specerijen in Italië, door de handel die…
Honingraatsaus is een traditioneel Sardijns product dat onwijs lekker is over klassieke panna cotta. Maak…
Een favoriet op de redactie: deze ricottacake met noten en vruchtjes uit het Kookboek van Sardinië.…
Buiten het feit dat deze vijgen-amandeltaart heerlijk is, ziet deze torta er ook nog eens prachtig uit.…
Castagnaccio is een simpel, maar heerlijk traditioneel Toscaans dessert. De hoofdingrediënten voor dit recept zijn…