Terug naar overzicht

Chocolade-roomkaastaart met hazelnoten van Nigella Lawson

Wil je een heerlijk dessert op tafel zetten? Maak eens de onweerstaanbare chocolade-roomkaastaart met hazelnoten van Nigella.

TV-kok Nigella Lawson beschouwt Italië als haar tweede thuis. Ze studeerde Italiaans aan Oxford University en werkte een poosje in Florence als kamermeisje. Ze bracht er uren in de keuken door, kijkend naar hoe de Italiaanse kokkin de heerlijkste gerechten maakte van bijna niets. In Nigellissima geeft ze inspiratie voor simpel eten dat snel op tafel staat en dat van je dagelijkse maaltijd een feestje maakt.

Wachttijd
Let op: de taart zet je minimaal 4 uur (of een hele nacht) in de koelkast.

Dit recept komt uit:

panettone

LEES OOK:

Details

  • Servings: 1

Ingredients

  • 250 gram volkorenbiscuits
  • 75 gram zachte boter
  • 1 pot (400 gram) Nutella, op kamertemperatuur
  • 100 gram gehakte, geroosterde hazelnoten
  • 500 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 60 gram poedersuiker, gezeefd
  • extra: 1 springvorm met een doorsnede van ca. 22 centimeter | foodprocessor

Preparation

  • 1Breek de biscuits boven de kom van de foodprocessor. Doe er de boter en 1eetlepel Nutella bij. Druk een paar keer op de pulseknop tot het een samenhangend mengsel wordt. Doe er 25 gram van de geroosterde hazelnoten bij en blijf op de pulseknop drukken tot je een vochtig, zanderig mengsel hebt.
  • 2Doe dit mengsel in de springvorm en druk het op de bodem, met je handen of met de achterkant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast. Klop voor de vulling de roomkaas en de poedersuiker tot een zacht, glad mengsel.
  • 3Roer de rest van de Nutella door het roomkaasmengsel en blijf kloppen tot alles gemengd is. Haal de springvorm uit de koelkast. Smeer het Nutellamengsel uit over de biscuitbodem en strijk de bovenkant glad. Strooi er de rest van de gehakte hazelnoten over, zodat de hele bovenkant bedekt is. Zet de taart minstens 4 uur of tot de volgende dag in de koelkast.