Terug naar overzicht
Droomhuis gezocht sicilie

Droomhuis Gezocht, Inge en Jelle zoeken een huis op Sardinie

Gisteravond was te zien hoe Inge en Jelle met de hulp van Sybrand Niessen op zoek gingen naar hun droomhuis op Sardinië. Maar hebben ze hun droomhuis ook gevonden?

Inge en Jelle Kooten komen al van kleins af aan in Italië. In 1973 leerde het stel elkaar kennen en 4 jaar later trouwden ze. Samen hebben ze een zoon Mike. Omdat ze al zo lang in Italië komen, raken ze bevriend met de Italiaanse Guiseppe en Mathilde die hen een bijzonder voorstel doen. Ze vragen hen om peetouders te worden van hun tweede zoon. “Op het moment dat we aankwamen in het dorpje waar Thomas gedoopt zou worden, in misschien wel het oudste kerkje van Sardinië waren we opslag verliefd op de omgeving. De kusten zijn grandioos, de kleur van het water, de witte stranden, alles is er.” Daarom gaan ze samen met Sybrand Niessen op zoek naar hun droomhuis in het noorden van Sardinië.

Dolce far niente
Inge en Jelle zijn inmiddels met pensioen. Helaas zijn Mathilde en Guiseppe overleden, maar hun zoon Thomas zien ze regelmatig. Ze hebben nog steeds contact met andere vrienden op Sardinie en willen dus dolgraag verhuizen naar het eiland. Het liefst verhuizen ze naar een klein gezellig huis of appartement in een authentiek Sardijns dorp. Wat ook erg belangrijk is dat het huis twee slaapkamers bevat voor als hun zoon langskomt en ze wonen heel graag dicht bij zee. Ze zijn van plan om hier ongeveer 7 weken per jaar te wonen. 7 weken per jaar dolce far niente. Het maximale budget is 180.000 euro.

Huis 1
Het eerste huis ligt in een vrij duur gebied van Sardinië. Iedereen zou hier wel willen wonen. Prachtige stranden en jachthavens liggen in de directe omgeving. Met een prachtig uitzicht op zee en de paarse bourganville die tegen de stenen muren aangroeit, is het echt een plaatje. Als ze in het eerste huis staan en aan de achterkant komen vallen ze helemaal stil: het uitzicht op zee is adembenemend mooi. “ik zie mezelf wel zitten met een glaasje wijn”, zegt Jelle daarna. Binnen is het niet groot, maar alles wat je nodig hebt is er.

Pluspunten: Prachtig uitzicht, mooi ingericht, mooie plek, mooi terras
Minpunt: Prijs is aan de hoge kant

Prijs: 190.000 inclusief de meubels

Huis 2
Het tweede huis ligt wat meer in de binnenlanden, maar gelukkig ben je op een eiland nooit ver van zee. Ruimte genoeg om een zwembad te bouwen. Typische sardijnse muren. Het gebied is populair, maar wordt nóg populairder. Het maakt een goede indruk. Het huis voelt koel aan, dikke muren. De sardijnse woonkamer, eetkamer en keuken is één ruimte en is vrij klein. Ook hier is prachtig uitzicht, maar ben je wel verder van zee. Alles is zowel lopend als met de auto makkelijk bereikbaar. Aan de voorkant heb je uitzicht op de zee en aan de achterkant op de bergen. Roze bovenkant huis. Het huis geeft een goed gevoel, de woonkeuken is klein, maar de boven verdieping maakt het helemaal goed.

Pluspunten: doet schattig aan, mooie balken plafonds, uitzicht, tuin.
Minpunt: de woonkeuken is te klein

Prijs: 165.000 inclusief meubels (geld over om een zwembad aan te leggen)

Huis 3
Deze staat aan de rand van een leuk dorpje lekker dichtbij de zee. De eerste indruk is heel goed, maar het is geen vrijstaand huis. Je staat direct in een leuk binnenplaatsje met een buitendouche. Het is een smal pand met een boven en beneden verdieping. Ook hier heb je weer uitzicht op zee. De verf die op de muren zit is een bijzondere keuze. Beneden is er gebruik gemaakt van de kleur groen en blauw, naast de trap zijn de muren geel geschilderd en in de slaapkamers oranje. Als het dit huis wordt gaan ze daar toch even overheen verven. Er is een redelijk grote woonkamer met een aansluitende keuken. Als je door de bijzondere muurverf heenkijkt is het een mooie woonkamer. De muren naast de trap zijn geel. Vanaf hier loop je zo naar de zee, ook de supermarkt is niet ver.

Pluspunten:ontzettend leuke indeling, romantische bovenverdieping, leuk tuintje
Minpunt: kleuren aan de muren

Prijs: 140.000 inclusief meubels.

De keuze
Sybrand Niessen was het eiland nog niet af of het stel liet alweer van zich horen. Inge en Jelle zijn gevallen voor huis drie. Het tweede huis viel af door de kleine woonkeuken en hoewel huis 1 een prachtig huis was, is het prijsverschil erg groot.

 

Terugkijken? dat kan hier: maxvandaag.nl

Dit vond twitter:

LEES OOK: 

De beste berichten van De Smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Max Vandaag