Terug naar overzicht
Piemonte

Piemonte op nr. 1 in Lonely Planets ‘Best in Travel 2019’

Elk jaar stelt reisplatform Lonely Planet de Best in Travel-lijst samen. Voor het komende jaar maakt de redactie een top 10 voor dé bezienswaardige landen, regio’s, steden en budgetbestemmingen. En deze Italiaanse streek voert het lijstje met regio’s aan.

In de Best in Travel 2019-lijst met regio’s staat Piemonte in Italië op nummer 1.

5 redenen om naar Piemonte te gaan
De reisexperts van Lonely Planet noemen vijf redenen waarom je juist naar Piemonte een tripje moet plannen in 2019.

  1. De hoofdstad van Piemonte is het prachtige Turijn. Het centrale plein is omgeven door musea, theaters en restaurants. Zo vind je er het Palazzo Madama en Venaria Reale, die zeker een bezoek waard zijn.
  2. Ga naar de wijngaarden van Barolo. Zie hoe de koning van de Italiaanse wijn wordt geproduceerd en proef vooral.
  3. Lago d’Orta is prachtig en ga dan naar het middeleeuwse plaatsje Orta San Giulio en zie het sprookjesachtige Isola San Giulio vanaf de beboste oever.
  4. Alba is wereldberoemd door de witte truffel. Ga zelf op truffeljacht (oktober – december).
    Wist je dat je ook truffels kunt zoeken in Toscane?
  5. Het grootste voedselgevecht van het land is het sinaasappelgevecht in Ivrea. Elk jaar rond carnaval gooien 180 mensen drie uur lang met sinaasappels naar elkaar.

Kortom, de pracht van Piemonte zit in de diversiteit. Of je nu van barokke paleizen, wijngaarden of meren houdt, er is voor ieder wat wils.

Best in Travel 2019 lijst
Waar moeten we volgens de Lonely Planet volgend jaar nog meer naartoe? Op nummer één in de landenlijst staat Sri Lanka, dé stad is Kopenhagen en de budgetbestemming is het zuidelijke deel van de Nijlvallei in Egypte.

LEES OOK:

 

Bron: Lonely Planet