Terug naar overzicht

‘Wie is de Mol? Renaissance’ in Toscane van start

Zaterdag startte het jubileumseizoen van Wie is de Mol? in Toscane. Molloot Irene volgt de reeks op de voet. ”Ik leef mijn droom’-Patrick is meteen verdacht.’

Zodra de eerste aflevering van het jubileumseizoen begint, zitten we in het zachtglooiende heuvelgebied in hartje Toscane. De kandidaten komen één voor één in een Fiat 500 over slingerende landweggetjes aangereden. We horen een muziekje op de achtergrond. Het Italiaanse sfeertje zit er meteen goed in.

Ron Boszhardt
De eerste kandidaat die we zien, is acteur Tygo Gernandt. Ik kan mijn lol niet op als de volgende kandidaat onthuld wordt, want dat is Ron Boszhardt. Ron lag er in Georgië in 2018 keihard uit, nog voordat het spel goed en wel was begonnen. Ook nu start hij het spel niet soepeltjes als hij onderweg de tekst op de achterkant van de verkeersborden mist en daarna met een grimas op zijn gezicht de spiegelbeeldteksten probeert te ontcijferen.

De andere kandidaten van dit seizoen worden onthuld. Het zijn Nadja Hüpscher, Tina de Bruin, Jeroen Kijk in de Vegte, Nikkie de Jager, Peggy Vrijens, Patrick Martens, Horace Cohen en, hoera, Ellie Lust.

Ellie op haar best
Zo tof dat Ellie – Etherdiscipline – Lust erbij is. Ik ben groot fan. Haar komst in het dorp Monticchiello wordt door iedereen enthousiast ontvangen en er wordt veel pre-corona-geknuffeld. Ellie houdt van orde, overzicht en duidelijke communicatie. Als de kandidaten spiegels zoeken in het dorp gooit ze er meteen fijne oneliners in: ‘het is wel goed als er iets van systeem in zit’. En: ‘ik draag de spiegel wel. Draag jij je verantwoordelijkheid’. Dat is Ellie op haar best. Tutorials-Nikkie is ondertussen vooral bezig om zichzelf te bewonderen en bijt haar nepnagels stuk als de kandidaten bij ‘hun’ spiegel moeten gaan staan met de juiste quote. Patrick is met ‘Ik leef mijn droom’ meteen verdacht.

Ideale regio
Idyllischer kan het niet in deze eerste aflevering van Wie is de Mol. Toscane is de ideale regio voor dit jubileumseizoen, aldus presentator Rik van de Westelaken. Hier, in het landschap met uitgestrekte wijngaarden en cipressen, ligt de oorsprong van de Renaissance, dat letterlijk ‘wedergeboorte’ betekent. De kandidaten beleven hun eigen renaissance en mogen nog een keer op jacht naar de Mol.

Kasteel van Poppi
De kandidaten zijn in dorpjes als San Quirico d’Orcia, Montalcino en Poppi, waar ze een opdracht doen in het kasteel. Tijdens deze opdracht lopen ze langs bakjes met de zo gewilde groene vrijstelling, een joker en geld. Achterin de kamer treffen ze allemaal een oud-Mol (Kees Tol, Inge Ipenburg, Thomas Cammaert, Kim Pieters of Milouska Meulens) voor het broodnodige advies. Niet dat ze er veel aan hebben. De meeste kandidaten zijn afgeleid door de oud-Mollen, terwijl ondertussen (door de Mol?) de groene vrijstelling uit een van de bakjes achter hen wordt weggehaald. En iedereen loopt natuurlijk recht op dat laatste – nu lege – bakje af. Ze mogen alleen vooruit lopen, niet meer terug. Alleen Ron (!) en Nikki zijn zo slim om een joker te pakken en Horace pakt 250 euro.

Wie is de Drol
Bij de test met 20 vragen over de identiteit van de Mol is spreiden het sleutelwoord. Ik heb werkelijk nog geen idee wie ik moet verdenken. Ellie spreidt haar antwoorden in elk geval over 3 of 4 kandidaten. Ron kan op zijn beurt opgelucht ademhalen. Deze test is pure traumaverwerking, want hij krijgt een groen scherm en mag door naar de volgende aflevering. Voor actrice Tina de Bruin houdt het hernieuwde avontuur helaas opnieuw snel op. Zij hoopt op een seizoen Wie is de Drol?, want in dat geval zou ze kans maken om te winnen.

Online coördinator Irene is een enthousiast Molloot. Standaard zit ze er met haar Mol-verdenking volledig naast, maar dat drukt de pret van het kijken niet. Lees haar wekelijkse WIDM-blog en krijg meteen de leukste tips voor de Italiaanse locaties.

Wil je zelf naar Toscane? Wij weten precies waar je moet zijn! Bekijk deze reisaanbieding.

BEKIJK OOK:

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de reismogelijkheden van en naar Italië? Volg ons op Facebook of schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!