Little Italy

Op 7, 8 en 9 februari 2020 stond de Amsterdamse Westergas weer geheel in het teken van La Bella Italia. Hieronder vind je het programma en ticketinformatie.

Wat is Little Italy?
In het tweede weekend van februari kon je je helemaal onderdompelen in het Italiaanse leven met bijzondere proeverijen, wijn- en kookworkshops, showcooking, een uitgebreide foodmarkt, Ik Vertrek-workshops en natuurlijk veel inspiratie voor je volgende vakantie.

Bekijk voor meer informatie, locatie en openingstijden Littleitaly-event.nl

PROGRAMMA LITTLE ITALY 2020

Ik Vertrek-workshops
Soms klinkt het als een sprookje: verhuizen naar Italië en samen met je gezin een B&B beginnen. Veel buiten zijn op een prachtige plek, werken met de mensen van wie je houdt en je eigen keuzes maken. Maar hoe zit dat nu echt? Ervaringsdeskundigen Jeroen en Nicole startten in 2019 een B&B in Puglia en delen hun beste tips en tricks in workshops op Little Italy. Net als Irma van I Muri holiday resort in Piemonte.

Kijk en proef bij gerenommeerde Italiaanse chefs
In het kooktheater van Steel Cucine vertonen zeven gerenommeerde Italiaanse chefs de hele dag door hun culinaire kunsten. Alle chef-koks zijn namelijk aangesloten bij de Federazione Italiana Cuochi (F.I.C.), de vereniging van Italiaanse koks. Via deze vereniging willen de chefs de Italiaanse regionale keuken promoten. Op Little Italy kun je bij hen de fijne kneepjes afkijken als ze hun signature dishes bereiden op de nieuwste keukenapparatuur van Steel Cucine. Bovendien krijg je de receptuur mee naar huis.

Dit zijn de deelnemende koks:
Pasquale Carfora (Krasnapolsky Amsterdam)
Monique Posset en Dario Troc (Schatull in Vaals),
Salvatore Randazzo (Il Gattopardo Rijsbergen)
Antonio Cavoto (Mangia Pizza Amsterdam)
Vincenzo Sigillo (Impero Romano Amsterdam)
Mario Loina (Hyatt Regency Amsterdam)
Giovanni en Monique D’Apice (Artixitra)

Reisinspiratie voor je volgende vakantie
Waar ga jij in 2020 naartoe? Wij reizen inmiddels al vijftien jaar door Italië, en bij ieder bezoek zijn we toch weer verrast door de veelzijdigheid van dit land. Bij onze stand Reizen met Smaak kunnen we je alles vertellen over de leukste bestemmingen voor je volgende vakantie. Op Little Italy vind je ook heel veel andere reisorganisaties die alles weten over de mooiste plekken van het land.

Proef de primeur
De Italiaanse craftbrewery Birrificio del Ducato uit Parma heeft de meeste prijzen gewonnen van alle Italiaanse biermerken. Op Little Italy wordt het biermerk officieel gelanceerd en zijn deze lekkere biertjes voor het eerst te
proeven. Double IPA, Italian Saison en een Italian Pilsner zijn de varianten die in Nederland verkrijgbaar zullen zijn.

Workshops pasta maken
Vorig jaar waren de pastaworkshops van Cucina Originale zo populair dat de kokkinnen uit Bologna dit jaar opnieuw van de partij zijn. Wel met een heel nieuw menu, uiteraard. Tijdens het event kun jij je eigen ravioli of pasta alla chitarra (‘gitaarpasta’) leren maken. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. Bekijk meer informatie over de pastaworkshops € 25 excl. servicekosten

Mini-galerie
Nieuw op het event: galerie Gli Italiani exposeert en verkoopt prachtige zwart-wit foto’s van Raffaele Celentano. Zijn werk is geïnspireerd door de schoonheid van zijn vaderland en dat zie je terug in de beelden die uit het Italiaanse leven zijn gegrepen.

Foodmarket
De lekkerste authentieke producten die rechtstreeks uit de Laars zijn gehaald, vind je op de uitgebreide foodmarket. Struin langs de kraampjes vol dolci, verschillende soorten olijfolie, worst, kaas en nog veel meer.

Vragen
Heb je vragen over Little Italy of wil je deelnemen aan het evenement? Stuur een mailtje naar info@littleitaly-event.nl.