Terug naar overzicht
pasta grannies

Wil je pasta leren maken zoals la nonna? Check dit Instagramaccount

Wie kan er beter pasta maken dan een Italiaanse oma (nonna in het Italiaans)? Dat was precies de gedachte van de Vicky Benninson. En daarom startte deze Britse dame Pasta Grannies.

Spaghetti, penne, orecchiette, er zijn talloze Italiaanse pastasoorten en allemaal worden ze door heel wat Italiaanse omaatjes met de hand gemaakt, vaak met recepten die van generatie op generatie worden doorgegeven. Die traditie wilde Vicky Bennison (woonachtig in Londen, met een huis in de Italiaanse regio De Marken) op een actuele manier voortzetten. Daarom startte ze het YouTube-kanaal en een Instagrampagina Pasta Grannies.

Traditie doorgeven
‘Ik merkte op dat de traditionele manier van thuis pasta maken niet meer werd doorgegeven, vooral omdat veel vrouwen buitenshuis werken,’ vertelt Bennison in een interview met Metro UK. ‘Er wordt vaak verwezen naar de Italiaanse nonna’s, maar ze komen bijna nooit in beeld en dus besloot ik de camera te pakken.’

Nonna
Via een Italiaanse vriendin en via haar volgers vindt ze steeds andere nonna’s die meewerken aan haar project. ‘Elke vier à zes weken ga ik naar een andere Italiaanse regio waar ik dan vier dagen lang vrouwen interview.’ Zo kunnen we allemaal leren hoe we op de traditionele manier pasta maken.

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Bron: Nieuwsblad.