Parmigiana di zucca recept van chef Gennaro Contaldo. Heerlijk met een knapperig laagje van Parmezaanse kaas.

Proef de lekkerste Italiaanse recepten: van pasta en risotto tot dolci en aperitivo-hapjes. Authentiek, seizoensgebonden en makkelijk zelf te maken.
Parmigiana di zucca recept van chef Gennaro Contaldo. Heerlijk met een knapperig laagje van Parmezaanse kaas.
Recept voor passatelli in brodo van chef Gennaro Contaldo. Heerlijk simpel en voedzaam met kippenbouillon, citroen en Parmezaanse kaas.
In 1989 maakte De Smaken van Italië al een enorme indruk. Voor dit kookboek reisde Claudia Roden door heel Italië om de lokale specialiteiten te ontdekken.
Oeh, wat houden wij van oliebollen als deze: met een krokantje, een zoetje en iets wat exotische bittere sinaasappelsmaak. Napolitaanse struffoli!
Wie zegt dat cocktails alleen geschikt zijn voor de zomer? Deze geweldige Italiaanse klassiekers zijn ideaal voor feestelijke gelegenheden.
Geniet van Venetiaanse traditie met Fritole alla veneziana, gefrituurde bollen, heerlijk op oudejaarsavond. Feestelijk, gebakken en afgemaakt met suiker.
Ontdek de kunst van de Martini met Tess Posthumus. Kies vodka of gin, shaken of stirred. Van klassiek tot Fifty-Fifty en Reverse Martini.
Geniet van een Amaretto Sour, gebalanceerd met Disaronno's rijke amandelaroma. Ontdek de perfecte verhouding suikersiroop voor subtiele zoetheid. Proost!
Recept voor een klassieke Negroni cocktail, een geweldige mix om thuis te maken voor een feestelijke avond. Zo maak je 'm!
Allerlei Siciliaanse kloosters zijn beroemd vanwege hun zoetigheden. Het leuke is dat je bijna niks in huis hoeft te hebben om dit dessert te maken.
Op zoek naar een feestelijk dessert voor het kerstdiner? Deze ijstaart van vanille-ijs is een echte allemansvriend en makkelijk te maken.
Een kerstdiner voorbereiden kost natuurlijk best veel tijd. Zet in een korte tijd wat lekkers op tafel! Dit zijn vijf makkelijke desserts.
De Italiaanse kokkinnen van Cucina Originale geven je graag een voorproefje van de kookcursussen met hun lekkere recept van tortellini.
Oeh, wat houden wij van toetjes als deze: met een krokantje, een zuurtje en iets romigs. Op Sardinië weten ze wat lekker is.
De wintermaanden zijn een ideale tijd voor comfort food van het fornuis en uit de oven. We hebben zin in rijk gevulde soepen en warme toetjes.
De wintermaanden zijn een ideale tijd voor comfort food van het fornuis en uit de oven. We hebben zin in heerlijke gevulde rollade.
Jamie Oliver deelt in zijn kookboek ‘Jamie kookt Italië’ klassieke Italiaanse recepten. Wij delen het recept voor zwijnenragù.
Vlees en vis gaan niet altijd goed samen, maar in dit gerecht vormen zij een fantastisch huwelijk! Het is vooral populair in Lombardia en Piemonte.
Deze maanden van het jaar zijn een ideale tijd voor comfort food van het fornuis en uit de oven. We hebben zin in rijk gevulde soepen en warme toetjes.
De Italiaanse honger naar truffels – tartufi – is groot. Met name in de noordelijke en centrale regio's. Daar serveren ze bijvoorbeeld dit lekkere gerecht.
Chef Vanja van der Leeden laat in haar nieuwste kookboek Italopop een nieuwe kant van de Italiaanse keuken zien, we delen haar arancini vulling.
Chef Vanja van der Leeden laat in haar kookboek Italopop een nieuwe kant van de Italiaanse keuken zien, we delen haar recept voor pasta met uienragout.
Chef Vanja van der Leeden laat in haar nieuwste kookboek Italopop een nieuwe kant van de Italiaanse keuken zien, we delen haar recept voor capunet.