Met dit recept maak je vier krokant gefrituurde sandwiches met mozzarella, in ‘carrozza’. De lekkerste mozzarellasandwiches die je ooit zal proeven.

Proef de lekkerste Italiaanse recepten: van pasta en risotto tot dolci en aperitivo-hapjes. Authentiek, seizoensgebonden en makkelijk zelf te maken.

Met dit recept maak je vier krokant gefrituurde sandwiches met mozzarella, in ‘carrozza’. De lekkerste mozzarellasandwiches die je ooit zal proeven.

Taralli is het Pugliese zoutje voor bij de aperitivo. Met dit recept maak je 24 krokante zoutjes, die hun oorsprong vinden in Zuid Italië.

Sterrenchef Sergio Herman is al jaren in de ban van de Italiaanse eetcultuur. Wij delen dit recept voor carbonara uit zijn kookboek New Italian.

Gnocchi van pompoen met salie uit de keuken van Toscanini. Perfecte combinatie, niet alleen een geweldig kleur, maar ook de smaak is zoet.

Restjes brood met van alles erop en eraan. Met veel kruiden en groenten van het land. Zo maak je Pane Cunzato ofwel een goed gevuld brood.

De ricotta in het beslag levert een verrassend resultaat op en gaat goed samen met het frisse van de blauwe bessen. Ricottacake, smullen!

Bakplaatrecept met Italiaanse touch. Makkelijk om te maken en succes verzekerd! Balletjes met saus van tomaten, gedroogde oregano en knoflook.

Dit pizzarecept is geweldig om te maken. Pizza bianca is het broertje van de gewone pizza. Gevuld met aardappel, buffelmozzarella en rozemarijn.

Recept voor corzetti met pesto van Majoraan, het minder bekende broertje van oregano. De pesto is geweldig lekker en eenvoudig te maken.

Rechtstreeks uit de keuken van Toscanini, pasta met pittige Italiaanse worst. Voor de saus gebruik je ‘nduja: een smeerbare worst uit Calabrië.

Recept voor tagliatelle met paddenstoelen van Toscanini in Amsterdam. En van wie kun je nu beter leren dan van doorgewinterde chef-koks?

Recept voor Linguine met pistachepesto en tonijn van chef Gennaro Contaldo. Lekker en voedzaam met pistache, citroen en Parmezaanse kaas.

Katie Parla levert met Grandi Gusti een liefdesbrief af aan de keuken van Zuid-Italië. De culinair journalist woont in Rome en maakt authentieke gerechten.

Heerlijk voor tussendoor of als afsluiter van een diner: granita van bloedsinaasappel. Het is makkelijk te maken en trekt ook gelijk de aandacht op tafel.

Het kookboek Een tafel vol van Meike Krüger puilt uit van de heerlijke gerechten. We delen haar lekkerste Italiaanse recepten.

Deze zachte koekjes met een aromatisch vleugje citroen zijn echt verslavend! Bak de koekjes met citroen – biscotti morbidi al limone – zelf.

Recept voor citroenrisotto met venkel van chef Gennaro Contaldo. Heerlijk fris en voedzaam met banaansjalot, bladpeterselie en Parmezaanse kaas.

Frisse kikkererwtensalade met ansjovis, munt, citroen en Taggiasche olijven van chef Gennaro Contaldo.

Deze meloensalade is heel snel om te maken, ideaal als voorgerecht of als dessert. Bijna elke meloensoort is geschikt voor dit recept.

Granita’s maak en eet je in de zomer. Je eet ze in Sicilië met een briochebol. Zo maak je zelf heel makkelijk Siciliaanse granita.

Deze Siciliaanse vis cuscusu imperiale uit Trapani is een heerlijk visrecept van de veelgeprezen kookboekenschrijfster Claudia Roden.

Maak zelf de lekkerste gefrituurde broodballetjes. Balletjes uit de frituur gevuld met stracchino kaas en omwikkelt met een plak parmaham.

Voor iedereen die minder vlees wil eten is er nu De Vegetarische Zilveren Lepel. Wij delen het recept voor farrosalade met eieren.