Dat de Italiaanse keuken grotendeels gebaseerd is op groenten, bewijzen de lekkere recepten uit Veganista.

Dat de Italiaanse keuken grotendeels gebaseerd is op groenten, bewijzen de lekkere recepten uit Veganista.
Kersen en ricotta zijn een klassieke combinatie, net als kersen en amandelen, en beide met een goede reden.
Ricotta al caffè is een ongelooflijk eenvoudig dessert, geïnspireerd op een klein receptje in Elizabeth Davids kookboek uit 1954.
Maud, Nina en Leonardo, van Toscanini in Amsterdam, leren je alles over het maken van Italiaanse gerechten.
Jamie Oliver heeft een grote liefde voor de Italiaanse keuken. Zijn recept voor Italiaanse ham, eieren en frites.
Recept voor burrata met zeekraal, lamsoor en zalmeitjes, heerlijk in combinatie met knapperige groenten.
Geniet van ‘la bella vita’ met dit paasrecept voor sinaasappelpancakes met advocaatroom en witte chocolade.
Klassiek recept voor een heerlijke torta di mele, een klassieker die ‘la nonna’ zo tijdens een weekendlunch zou kunnen serveren.
De Italiaanse pizza die we meestal eten heeft tomatensaus als basis. Dat is een pizza rossa. Wel eens van een pizza bianca gehoord?
Wat is er fijner dan aan tafel blijven voor iets zoets toe? Een dessert maakt van elke maaltijd een feestje.
De godfather van de Italiaanse keuken Antonio Carluccio is niet meer, maar van zijn gerechten genieten we nog altijd.
Deze versie heeft veel smaak dankzij de knoflook en kruiden en heeft een fluweelzachte textuur dankzij de room.
Emiko Davies schrijft over eten en reizen in Italië. Dit keer deelt ze het recept voor pasta met mosselen en bonen.